Corona beheerst nu al een jaar ons leven en als vereniging maken we dan ook een donkere tijd door.

Volgens onze landsbestuurders was gezamenlijk buiten sporten niet verantwoord voor met name volwassenen, de jeugd mocht nog wel wat maar dat was ook met allerlei restricties.

Deze week kwamen er dan eindelijk wat versoepelingen zodat er toch weer wat hoop gloort.
Als vereniging zijn we uiteraard volledig afhankelijk van de besluiten van de overheid  maar het blijft in mijn ogen vreemd dat er een leeftijdsgrens getrokken wordt, want niet alleen leden < 27 snakken er naar om weer lekker te trainen en partijtjes te spelen (desnoods onderling), de oudere leden krijgen het zo extra voor de kiezen. (Ik heb er nog een mailtje aan gewaagd naar de directeur amateurvoetbal van de KNVB met de vraag waarom ze niet sterker ageren tegen deze leeftijdsdiscriminatie,  maar ik wacht nog op antwoord…..).

We zitten helaas nog steeds in een situatie waarin je blij moet zijn met ieder bot wat naar je toe geworpen wordt.

Doordat weer meer leden kunnen gaan trainen en we nog steeds met een avondklok zitten is het passen en meten op onze velden en vragen we voor de zoveelste keer jullie begrip en flexibiliteit.

De trainers hebben een wereldprestatie geleverd door iedere keer na wéér nieuwe maatregelen de trainingen aan te passen aan de dan geldende regels en het toch leuk te houden voor de leden.

Goed om te zien in dit “corona” jaar is wat onze vereniging betekent voor onze leden en vrijwilligers,  we hebben nog geen wanklank gehoord van ze gehoord en ook onze sponsoren zijn trouw aan onze club en dat maakt me trots!

Het is zwaar voor ons allemaal, we missen het voetballen maar ook het elkaar ontmoeten, een biertje drinken of gewoon even bijpraten,  maar met de steun en loyaliteit van iedereen komen we hier door heen.

Ook dank aan onze (jeugd) bestuursleden want het laatste jaar zorgde nogal voor wat uitdagingen op bestuurlijk gebied…

Er liggen gelukkig wat (uitgewerkte) plannen op tafel van de KNVB en de FevoWest (alle Westlandse voetbalverenigingen) om, zodra het weer mag, wedstrijden te organiseren,  dus laten we daar naar uitkijken.

Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar weer snel op ons prachtige sportpark.

Marcel Vis

Voorzitter vv Quintus.