Ons mooie clubje werd op 6 januari 1971 opgericht en dus keken we reikhalzend uit naar 6 januari 2021 wanneer we ons 50 jarig bestaan konden vieren. De voorbereidingen waren in volle gang om dit jubileum op zijn Heuls groots te vieren en toen kwam corona…..

Na de eerste golf hadden we nog goede hoop dat we een feestje konden bouwen maar eind augustus werd al langzaam duidelijk dat we onze plannen in de ijskast moesten zetten.

Als we feest vieren doen we dat met z’n allen want dat is waar vv Quintus voor staat: samen. Dus niet kleinschalig of met een paar genodigden, we vieren het met de hele club of we vieren het niet. Daar waren we het met het bestuur snel over eens.

Let op: dit is een uitstel en geen afstel want we gaan het op een later tijdstip echt inhalen. Wanneer? Dat ligt aan de pandemie, maar zodra het veilig is gaan we “los”.

Geschiedenis van de trots van de Heul:
Het was Boud de Bakker die op het idee kwam om naast gymnastiek en handbal ook voetbal te gaan spelen in Kwintsheul. Een oprichtingscomité was snel gevormd en op 6 Januari 1971 was de oprichting van vv Quintus een feit.

Vv Quintus begon met vijf velden (er werd toen ook nog 11 – 11 handbal gespeeld op groot veld) en nog voor de eerste competitiewedstrijd gespeeld werd begin september, was er al een groot jeugdtoernooi georganiseerd (waar door de loop der jaren ook regelmatig profclubs aan deelnamen).

Vv Quintus startte met 4 senioren en 10 jeugd teams en in 1982 hadden we het hoogst aantal teams in onze historie: 12 senioren en maar liefst 21 jeugd elftallen.

In 1979 kwam hal 1 en jaren later de tennis, zodat er nog 3 voetbalvelden overbleven. We hebben ook nog een hele periode zaalvoetbalteams en een veld-damesteam gehad.

Wat is vv Quintus:
We zijn een dorpsvereniging waar plezier en prestaties hand in hand gaan. Quintus wordt gedragen door uiteraard de leden maar zeker ook door de vrijwilligers en sponsors, die er door al die jaren heen voor gezorgd hebben dat we nu nog steeds een prachtige bloeiende vereniging  zijn.

Voorbeelden te over:
– Het jeugdtoernooi wat al sinds de oprichting georganiseerd wordt
– De uitwisseling met de Engelsen, ook al sinds 1985 (wat een geweldige ervaring is voor ieder kind wat mee geweest is)
– De kerstshows
– De sinterklaasvieringen
– Vet Heuls
– Hokkentoernooi
– Qlympics
– E en F weekend enz enz.

Ik noem expres geen namen omdat je dan altijd iemand vergeet en natuurlijk zijn er mensen die heel veel voor de club betekend hebben en er onnoemelijk veel tijd ingestoken hebben, maar uiteindelijk is het geheel meer dan de som der delen. Iedereen die zich op wat voor manier dan ook ingezet heeft of zich heden ten dage nog inzet voor onze club verdient een dikke pluim!

Toekomst:
We hebben een prachtig complex en het ledental blijft (ondanks het gebrek aan nieuwbouw in Kwintsheul) redelijk stabiel, we hebben dit seizoen 20 teams (6 senioren, 12 jeugd, mini F en 7-7).

Corona gooit al bijna een jaar ons hele leven door de war, maar dat zal hopelijk een keer onder controle komen. Gelukkig ervaren we veel begrip van onze leden en kunnen we terugvallen op onze loyale en trouwe sponsors. Ik verheug me nu al op de dag dat we weer lekker kunnen voetballen en we elkaar weer onder normale omstandigheden kunnen ontmoeten.

We kijken terug op 50 bewogen en enerverende jaren en gaan vol gas voor de toekomst.

Vv Quintus is dé vereniging waar je van jongs af aan leert winnen en verliezen, waar je vriendschappen sluit voor het leven, waar je vreugde en verdriet deelt, waar je ervaringen opdoet die je de rest van je leven koestert, waar je hoogte- en dieptepunten meemaakt, waar je onnoemelijk veel plezier hebt en waar je ook wel eens de p…….in hebt.

Vv Quintus is de club waar ik als klein jongetje van 5 jaar al sinds de oprichting aan de hand van mijn vader mee naar toegenomen werd en waar zonen en dochters van (oud) vrijwilligers nu zelf als vrijwilliger betrokken zijn. Ons Quintus staat voor saamhorigheid en respect voor elkaar, voor normen en waarden en elkaar corrigeren als het nodig is.

Het is als in “Hotel-California” ……… Quintus: you can check out any time you like, but you can never leave…..

Als je vanaf de jeugd tot en met de senioren bij de club speelt, zijn dat de jaren waarin je gevormd wordt en dat groen-witte bloed blijft de rest van je leven door je aderen stromen.

Dank nog aan de andere Quintus “takken” voor de prettige samenwerking.

Vv Quintus 50 jaar, een (uitgesteld) feestje waard!

Blijf gezond, dan proosten we (later) op het verleden en gaan we samen voor een mooie toekomst.

Namens het bestuur.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus.