Winterkampioen

Na de enerverende wedstrijd van vorige week tegen onze zuiderburen sv Honselersdijk die in een 5-3 overwinning werd omgezet door de mannen in het groen-wit, stond er ditmaal wederom een derby op de planning tegen vv Maasdijk.
Maasdijk had vorige week verassend van Lyra gewonnen dus de Heulse brigade kon zijn borst natmaken.
Na aangekomen te zijn op het verlaten complex ontstond er nogal wat verwarring in het labyrint waar de kleedkamers zich bevinden, geen goed begin zou je zeggen.
Na een goede warming up verdeeld over twee velden kon de wedstrijd op het keiharde kunstgrasveld gaan beginnen.

Vanaf het begin was duidelijk dat Maasdijk vol voor de winst ging en probeerden zij druk op Quintus te krijgen door middel van lange ballen die vakkundig konden worden verwerkt door de achterhoede van Quintus.
Na 10 minuten zonder echte kansen voor beiden ploegen was daar plots Gino aka Witte aka de Heulse Roberto Carlos die met een prachtige boogbal Dean 1 op 1 voor de keeper zette, Dean, held van 1, wist hier natuurlijk wel raad mee en schoof het leer in de verre hoek. De keeper was kansloos.

Hierna begon Maasdijk nog meer de lange bal te zoeken en kwamen ze er een aantal keer gevaarlijk uit, gelukkig was de doelman van Quintus attent en met een paar schitterende katachtige reddingen kon hij voorkomen dat Maasdijk terug kwam in de wedstrijd.

Na een corner van Leon kon Dean zijn tweede van de middag maken en kreeg Quintus weer wat lucht.

Doordat Maasdijk hoog druk ging zetten ontstond er ruimte achter hun verdediging, Jesse profiteerde hiervan en legde de bal knap breed op Volkert, die dus ook zijn doelpuntje meepikte.

Met een comfortabele 0-3 ruststand konden de Heulse mannen aan de thee, hier werd door Jeroen (oud trainer van Maasdijk) duidelijk gemaakt dat Maasdijk echt niet zomaar ging opgeven en dat hij verwachtte dat vol druk zouden gaan zetten.

Dit bleek te kloppen, Maasdijk had nog lang niet opgegeven en probeerde alles op alles nog wat uit het vuur te slepen.
Na 1 minuut in de tweede helft kon de ingevallen Jip, na een mooie bal van Jesse, Maasdijk definitief breken maar 1 op 1 met de keeper kwam de keeper als winnaar uit de bus.

Hierna volgde een “hang en sleur” wedstrijd waarbij beiden ploegen veel de lange bal hanteerde.
Dit leverde nog een aantal semi gevaarlijke situaties op voor Maasdijk, maar gelukkig stond keeper Ruud wederom goed op te letten, wat een fantastische keeper is dat.

Quintus kwam er maar sporadisch uit waaronder een keer met Jesse, die voorbij zijn directe tegenstander snelde. De verdediger van Maasdijk zag geen andere optie dan aan de handrem te trekken en schopte Jesse in een vlaag van verstandsverbijstering gevoed door frustratie hard neer. Rood, zou je zeggen. Maar de clubscheidsrechter van Maasdijk zag er wel een faire overtreding in en hield het bij een gele kaart.

Kort hierop stak Jip de ingevallen Daniel weg en die twijfelde 1 op 1 met de keeper niet en rondde prima af, 0-4, 80e minuut en wedstrijd eindelijk echt gespeeld.
Hierna vond Maasdijk het ook wel prima en zo eindigde de wedstrijd in een dik verdiende overwinning voor de lijstaanvoerder van de competitie.

Het volgende verslag mag Jesse schrijven.