Na de thuisoverwinning vorige week tegen HMSH wachtte nu de lastige uitwedstrijd tegen PGS Vogel.

Onder herfstachtige omstandigheden ontspon zich een open en levendige eerste helft waarin beide ploegen voldoende kansen creëerden. Het waren de mannen van Richard en Eus die na een klein kwartiertje op voorsprong kwamen, de rebound op een vrije trap van Remco werd opgepikt door Angelo die hem perfect voor gaf waarna Rob hem binnen werkte: 0-1.

Quintus werd daarna wat sterker, maar de aanvallen van de thuisploeg zorgden ook voor gevaar. Het was in de slotfase van de eerste helft dat Quintus op voorsprong kwam. Een prachtige voorzet van Bram werd bij de tweede paal door Angelo tot doelpunt gepromoveerd: 0-2.

Zaak was om deze voorsprong vast te houden tot de rust, maar helaas lukte dat niet, want na een mooie één-twee kwam de thuisploeg op 1-2 wat tevens de ruststand was.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen Quintus de marge weer op twee bracht. Rob schoot feilloos binnen na wederom een rebound van de keeper: 1-3.

Nu kwam er een fase waarin Quintus door had kunnen/moeten drukken, maar de rust aan de bal ontbrak. Vogel gooide er nog een dosis strijdlust tegenaan en Quintus ging mee in het  spelletje. Na een foutje achterin bij de Heulenaren ging de bal twintig minuten voor tijd op de stip en kon Vogel terugkeren in de wedstrijd. Gelukkig voor ons werd de strafschop hoog over geschoten en bleef het 1-3.

De thuisploeg probeerde het daarna nog wel, kreeg ook nog wat kleine kansen maar ondanks de negen minuten blessuretijd hield Quintus stand. Eindstand 1-3.

Het was niet altijd goed maar er was weer keihard gewerkt, 4-4 had ook gekund als einduitslag maar gelukkig viel het onze kant op en konden de 3 punten mee in de tas naar de Heul.

En zo werd deze sombere herfstzaterdag toch nog bijzonder voor Quintus aangezien ook Q2, 3, 4, 5, 6 de jo19 en de jo17 wisten te winnen.

Volgende week mogen we naar Semper Altius.

Marcel Vis, voorzitter