Quintus 2 – Honselersdijk 3

Na het gelijkspel van vorige week tegen lyra 3 was het tijd voor een overwinning tegen het naastgelegen Honselersdijk. De selectie van 2 had enkele veranderingen ten opzichte van tegen lyra, zo was Patrick “oortje” Krens geblesseerd afgehaakt en niet op tijd fit. Het gerucht gaat dat dit is gebeurd tijdens een zogeheten scorpion-kick.

Vorig seizoen werd er thuis met 0-3 verloren van Honselersdijk 3 wat de mannen van het tweede alleen maar nog meer motivatie gaf om de punten dit keer in eigen zak te houden. Ook zou Quintus in dit geval over het derde van Honselersdijk heengaan onderweg naar de bovenste regionen. Wegens de nieuwe maatregelen werd dit een wedstrijd op een iets minder sfeervol thuiscomplex dan normaal maar dit mocht de pret niet drukken. Na een korte bespreking volgde de warming-up die nog werd opgeschrikt door een niet zo ‘’sluwe’’ vos die het laswerk van de kleine goaltjes even aan het testen was.

Om 12:00 werd het startsignaal gegeven door meneer Zondag, een scheidsrechter die al heel wat wedstrijden in het amateurvoetbal had gefloten en hier op deze zaterdagmiddag weer één aan toevoegde. Quintus was in het eerste kwartier de bovenliggende partij was uiteindelijk resulteerde in de 1-0 van Daniel H geassisteerd door Jesse. Opvallend genoeg viel de 1-1 redelijk snel op een moment in de wedstrijd dat Quintus de overhand leek te hebben. Na het wel/niet uitkomen van de twijfelende keeper gaf Jesse de bal scherp vol waarna Folkert de 2-1 binnenschoot. Toch viel opnieuw redelijk snel de 2-2 door een bekeken schot van de nummer 10 van Honselersdijk. Na een eerste helft waarin Quintus de bovenliggende partij bleek was het toch 2-2 met rust, tijd voor het wekelijkse fruit om de mannen energie te geven voor de tweede helft. Op de tegendoelpunten na was het uitvallen van Bas de enigste smet op de eerste helft, hij werd vervangen door Joey.

Het spelbeeld van de tweede helft was hetzelfde als in de eerste helft echter werden de duels wel steeds feller, meneer Zondag vond in de meeste gevallen echter een corrigerend gesprek meer gepast als een kaart. Na een duel om de bal lag de verslaggever van deze week ineens plat op de grond, waarna hij even later werd gewisseld voor Charley. Ondanks dat Quintus in de tweede helft opnieuw de overhand had scoorde Honselersdijk toch de 2-3 waardoor de situatie er niet erg hoopvol uitzag in de 75e minuut.

Honselersdijk was echter niet voorbereid op de ingestudeerde corners want deze waren in korte tijd goed voor 3 doelpunten van Quintus. Uit de eerste corner van Jesse welke werd verlengd door Leon ontstond de 3-3 welke op naam komt van Daniel H. De 4-3 en 5-3 waren identiek aan elkaar met uitzondering van de doelpuntenmakers dit waren Dylan en Leon. Jesse bracht hiermee zijn aantal assists van deze middag op een respectabele vier. Hierna vielen Daniel de Bruijn en Sven nog in om in de laatste minuten Honselersdijk onder druk te blijven houden.

De overwinning van Quintus 2 werd gevierd in de jachthaven waar de mannen van 1 zich later bij voegde. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Maasdijk waar Ruud Kester de verslaggever zal zijn.