Na de overwinning van vorige week uit bij Erasmus was nu het totaal vernieuwde elftal van HMSH de tegenstander.

Op ons sportpark mochten door de Covidmaatregelen van onze overheid geen supporters aanwezig zijn en dus leek het meer op een spookpark, tel daarbij op de onophoudelijke regenval en het plaatje was compleet.

Quintus was de eerste helft duidelijk beter dan de tegenstander maar het was het lange tijd net niet, net te gehaast, net te onzuiver, net de verkeerde keuzes in de eindpass, maar toch kwam Quintus op voorsprong door een vrije trap van Angelo. In de 38ste minuut blunderde de HMSH keeper en kwam de 1-0 op het bord wat tevens de ruststand was.

De eerste 20 minuten na de pauze drukte Quintus, kreeg ook kansen maar het bleef moeizaam tot Angelo in de 65ste minuut van buiten de zestien meter een prachtig schot in de voor de keeper rechter beneden hoek plaatste: 2-0. Wedstrijd gespeeld dachten de paar aanwezigen .

Uit het niets kwamen de gasten in de 72ste minuut op 2-1 door een geplaatste kopbal en was er even paniek bij de Heulenaren.

De gasten kregen een paar mogelijkheden maar ook Quintus kwam er gevaarlijk uit maar werd drie keer onterecht afgevlagd (1 keer zelfs van eigen helft). Gelukkig zorgde Angelo op zijn verjaardag (gefeliciteerd Angelo)  voor een fantastisch derde doelpunt voor de brigade van Richard en Eus, in de 84ste minuut wederom van buiten de zestien meter maar nu strak in de kruising: 3-1 was tevens de eindstand.

Volgende week mogen we naar PGS Vogel.

Nog even dit: voetbal zonder publiek is zielloos,  het gaat niet alleen om het sporten, het sociale aspect is net zo belangrijk. Mijn persoonlijke mening is dat dit ook nauwelijks uit te leggen is aan onze mensen en nee ik ben geen “virus-ontken-gekkie”, maar als in onze gemeente o.a.  theater de Naald en Nederland 3 ontheffing krijgen qua bezoekersaantallen (wat ik ze overigens van harte gun) is het ietwat tegenstrijdig dat wij ouders en opa’s en oma’s van onze jeugd bij het hek tegen moeten houden omdat ze graag een wedstrijd (in de buitenlucht) van hun kind/kleinkind willen bijwonen…..triest.