Lyra 3 – Quintus 2  26-9-2020

Na een verdienstelijke seizoensopening tegen DUNO 2, een 4-0 thuisoverwinning, wachtte in Lyra 3 de eerste echte test voor Quintus 2. De aanwinsten van Q1 hebben ervoor gezorgd dat de voltallige ‘patatgeneratie’ weer in het tweede elftal te zien is. Naast deze impuls aan ervaring beschikt Quintus over een nagenoeg fitte selectie wat resulteert in een competitief en gemotiveerd tweede elftal.
In het vorige seizoen werd tweemaal dik verloren van de Lierenaren, die dan ook de bovenste plek bezette toen ene COVID om te hoek kwam kijken en de competitie werd stilgelegd. Een prima dag dus om te kijken hoe het ervoor staat met de vorm, en of de ambities om bovenin mee te draaien gegrond zijn.
Na een regenachtige ochtend, een andere regen dan vorige week jammer genoeg, trok de lucht open en ontstond er een prima voetbalweertje. Na een korte bespreking van trainer ‘de sluwe Vos’ in de Van der Knaap Kipcorner kon er worden afgereisd naar de Lier. De wedstrijd werd geleid door een clubscheidsrechter van Lyra en gespeeld op kunstgras.
Rond 15:00, nadat een spelletje ‘latje-tik’ had uitgewezen dat Mark van der Voort kon gaan vlaggen, kon de wedstrijd beginnen.

In een aftastende openingsfase was het vooral Lyra wat de bal rond liet gaan zonder direct erg gevaarlijk te worden. Het bleek lastig voor de mannen om druk te krijgen op de opbouw van Lyra en in balbezit was het vaak te slordig. Na een kwartier tijd ontstond de eerste kans voor Lyra, na een goede voorzet ontstond er een goede kopkans voor de spits, die over mikte. Een minuut of 10 na deze waarschuwing was het in de tweede kans van de wedstrijd wel raak, na een geweldige bal in de ruimte achter onze verdediging stond de spits oog in oog met Ruud waarna hij het leder koel en bekwaam in de hoek wist te schieten.
Na deze tegenslag kwam er iets meer pit in het spel van Quintus, meer duels werden gewonnen en een aantal veelbelovende aanvallen opgezet die in vroeg stadium werden afgebroken. Na een vlot lopende aanval kon Jesse worden bereikt aan de rechterflank, Jesse sneed prima voor zijn man langs richting het goal van de tegenpartij en schoot prima binnen, 1-1.
In het restant van het eerste bedrijf bleef Quintus ligt de overhand houden zonder dit uit te drukken in grote kansen dan wel doelpunten.
Tijdens een lekker bakje thee waar uw verslaggever niks van weet, die stond namelijk een fantastische rondo uit te voeren met de overige wissels, werd het een en ander besproken waarna de tweede helft kon gaan beginnen. Daniel de Bruin was in de kleedkamer achter gebleven in de kleedkamer, hij werd vervangen door Tim Zwinkels. Voor degene die het niet kunnen geloven: Hij werd vervangen door Tim Zwinkels.
Ook in het tweede bedrijf bleken Quintus en Lyra aan elkaar gewaagd. Het meerendeel van het balbezit bleef voor de Lierenaren die onze laatste linie bestookte met de nodige hoge ballen, iets dat resulteerde in de nodige corners. Quintus was een aantal keer gevaarlijk in de omschakeling waar vaak de precisie ontbrak in de laatste voorzet of steekbal.

Met wissels Joey, Folkert en Jos inmiddels binnen de lijnen brak een spannende slotfase aan waarin beide ploegen nog zicht hadden op een winnende goal, maar tegelijkertijd niet alle risico’s namen en het punt koesterden.
In de absolute slotfase was het Tim Zwinkels die nog een keer diep gestuurd werd. Na een lage voorzet van Tim leek Folkert de 2-1 binnen te kunnen schieten, maar na een prima verdedigende actie van een Lierenaar werd ook dit laatste gevaar onschadelijk gemaakt en floot de prima fluitende leidsman af. Een gelijkspel waar beide elftallen na afloop vrede mee zullen hebben, gezien het geringe aantal kansen aan beide kanten.
Na een seizoen vol met tegendoelpunten is het lekker om 1 tegengoal te krijgen in eerste 180 minuten van het nieuwe jaar. Tel daar dit prima resultaat, uit bij de koploper van vorig jaar, bij op en dan kom je tot de conclusie dat Q2 prima aan het jaar gestart is. Volgende week komt Honselersdijk 3 naar de leeuwerik, samen met Verburch 3 de enige ploeg zonder puntverlies na twee speelrondes. Dus ook volgende week wordt er weer een kraker verwacht, een kraker met een nieuwe verslaggever: Folkert ten Veen.