De vraag was hoe Quintus zich zou herstellen van de nederlaag tegen Houtwijk. Sv Erasmus, die ook een peloton nieuwe spelers had aangetrokken, was de tegenstander.

Binnen 2 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong en 0 minuten later was het al 2-0. Quintus “stond” niet goed en de thuisploeg met een aantal vaardige spelers en twee zaalvoetballers voorin was constant gevaarlijk. Het is dat keeper Robin alert was anders was de schade in de eerste twintig minuten al onoverkomelijk geweest.

In de 23ste minuut kwam Quintus terug in de wedstrijd. Na een prima aanval rondde Tim bekwaam af: 2-1. Quintus had wat meer de bal maar de thuisploeg bleef dreigend en kwam 5 minuten voor rust op een verdiende 3-1 voorsprong. Dit was ook de ruststand.

Er moest door de Heulenaren uit een ander vaatje getapt worden de tweede helft en dat gebeurde gelukkig ook, hierin domineerde de Heulse brigade.  Quintus “stond” nu wel goed, was ook fitter en na 10 minuten strafte Angelo een fout in de verdediging af met een prima boogbal: 3-2 en was het spel op de wagen.

Quintus drukte en drukte, de thuisploeg kreeg nog 1 kans (uit de kruising gered door Robin) maar de gelijkmaker kon ondanks het (logische) tijd rekken van Erasmus niet uitblijven. Ruim 10 minuten voor tijd viel die dan ook. Een steekpass op Jip die vanaf de achterlijn een fantastische voorzet afleverde en die Angelo bij de tweede paal binnen kopte: 3-3.

De Heulenaren wilden meer, gingen vol door en 4 minuten later kwam de beloning. Nu was het Rob die in twee instanties een voorzet binnen werkte: 3-4.

Vlak voor tijd naaide de keeper van Erasmus Rob een tweede gele kaart aan, terwijl hij zelf natrapte (strafschop en rood voor de keeper zou je zeggen). De scheidsrechter stond er bovenop, maar voor de goede vrede toonde hij zowel de keeper als de onschuldige Rob geel.

In de 5 minuten blessuretijd kwam Quintus niet meer in de problemen en werd een zwaar bevochten maar o zo lekkere overwinning binnen gehaald. Eindstand 3-4.

Volgende week komt HMSH naar de Leeuwerik.