Zaterdag werden we eerst opgeschrikt door het trieste nieuws dat onze oud-voorzitter Jan van Velzen (1984-1991) plotseling overleden was.

Na een indrukwekkende minuut stilte mocht de hoofdmacht aantreden tegen dé kampioenskandidaat in de 4e klasse E, Houtwijk.

 

De eerste twintig minuten gingen gelijk op met een paar speldenprikjes over en weer. Na deze “aftast” fase werd de thuisploeg gevaarlijker en kwam dan ook verdiend op voorsprong. In de 30ste minuut een mooie aanval over rechts, inspelen op Rob die met een hakje de bal panklaar legde voor de inlopende Tim die keihard binnen schoot.

Het antwoord van de gasten kwam razendsnel en twee minuten na de openingsgoal was het alweer gelijk: 1-1.

Quintus was niet onder de indruk en bleef kansen creëren.  In de 36ste minuut was het weer raak voor de goed spelende Heulenaren, een splijtende pass volgde op Jip die feilloos afwerkte: 2-1.

Quintus had ook nog kansen op meer maar de ruststand was 2-1.

De tweede helft werd een heel ander verhaal, de bezoekers kwamen messcherp uit de kleedkamer terwijl Quintus slap begon en binnen een minuut hadden de gasten al op de binnenkant van de paal geschoten en één minuut later was het na slap verdedigen van de Heulse brigade 2-2.

In de 52ste minuut kregen de gasten een makkelijk gegeven strafschop en was de wedstrijd helemaal gekanteld: 2-3.

Quintus probeerde het wel, kreeg ook kansen op de gelijkmaker, maar ook Houtwijk kreeg legio mogelijkheden. Het was keeper Dahley die Quintus in de wedstrijd hield.

In de 75ste minuut viel de bijna onvermijdelijke 2-4 en was de wedstrijd wel gespeeld. Natuurlijk probeerde de thuisploeg het nog wel maar het was meer met de moed der wanhoop en 1 op 1 tegen zo’n goede ploeg bleek dodelijk.

In de laatste 5 minuten liet Quintus het lopen en dat was jammer. Nu stond er uiteindelijk 2-7 op het scorebord en alhoewel de overwinning voor de gasten dik verdiend was (zeker op basis van de tweede helft) vertelt de hoge einduitslag zeker niet het hele verhaal van deze wedstrijd met twee gezichten.

Volgende week mogen we naar Erasmus.