De voorbereidingen op het seizoen 2020/2021 zijn ondertussen gestart met de eerste trainingen en oefenwedstrijden. We willen hierbij nogmaals iedereen die de komende tijd ons sportpark bezoekt vragen om zich aan de geldende corona-maatregelen te houden. Om het voor iedere speler, vrijwilliger en toeschouwer gemakkelijk te maken hebben we de speciale huisregels op een rijtje gezet. Zorg ervoor dat je alle regels hebt gelezen voor het betreden van sportterrein van Quintus, zodat we met z’n allen op onze eigen en elkaars gezondheid kunnen letten.

Naast deze regels wordt er van onze leden en van toeschouwers verwacht dat zij hun gezonde verstand gebruiken. Er zijn algemene richtlijnen waar een ieder zich aan dient te houden ongeacht sport, werk of welke andere situatie dan ook. Quintus volgt hierin de RIVM of door de overheid opgelegde richtlijnen en maatregelen:

 • Iedereen, ongeacht de leeftijd, kom alleen naar de voetbal wanneer men niets mankeert.
 • Blijf bij klachten thuis en laat u testen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen wanneer je 18 jaar of ouder bent.
 • Was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog.

Daarnaast gelden voor de kantine de opgestelde regels van SBQ. In het kort komt het erop neer om de looproutes en voorschriften goed te volgen en er maximaal 100 personen (exclusief personeel) aanwezig mogen zijn.

 

De huisregels van vv Quintus op wedstrijddagen tijdens en rondom de wedstrijd:

 1. De leider van het Quintus elftal ontvangt de leider van de tegenstander en:
  – Vraagt de leider of zij niemand hebben met klachten.
  – Legt hem de coronaregels uit.
 2. De kleedkamersleutels zijn te verkrijgen bij de deur van de bestuurskamer, het is niet de bedoeling dat iedereen hier naar binnen loopt en al helemaal niet doorheen loopt richting de kantine. De tussendeur zal daarom ook dicht worden gehouden.
 3. Voor de teams t/m JO17 zijn de veranderingen beperkt, deze elftallen kunnen gebruik maken van de kleedkamers zonder rekening te houden met de 1,5 meter afstandsregel. Er mogen maximaal 2 ouders en/of begeleiding mee de kleedkamer in welke wel rekening houden met de 1,5 m afstandsregel.
 4. Voor de teams van JO19 mogen maximaal 8 spelers en/of begeleiding tegelijk in een kleedkamer aanwezig zijn en mogen er maximaal 2 tegelijk douchen, dit alles met 1,5 m afstand. Wanneer het past met de indeling zullen er 2 kleedkamers per team beschikbaar zijn, maar dat zal vaak (zeker voor de wedstrijd) niet mogelijk zijn. Er zal dan dus in meerdere shifts omgekleed moeten worden. De wedstrijdbesprekingen dienen vooraf te worden gedaan en wanneer gewenst kunnen hiervoor vooraf de Van der Knaap corner of de kleine kantine worden besproken. Anders zal dit buiten moeten gebeuren op of rondom het voetbalveld, dit zou dan bijvoorbeeld ook in de tribune kunnen als hier voldoende ruimte is. Dit geldt natuurlijk ook voor de besprekingen in de rust.
 5. In de kleedkamers mag niet worden gegeten en gedronken.
 6. Na een wedstrijd (of training) wordt de kleedkamer zo snel mogelijk verlaten.
 7. Vermijd als trainer/begeleider en toeschouwer geforceerd stemgebruik zoals schreeuwen of zingen.
 8. Maak geen gebruik van gezamenlijke bidons.
 9. Op het sportpark mogen maximaal 250 bezoekers aanwezig zijn per speelveld. Dit is exclusief bestuursleden, spelers, begeleiding en vrijwilligers die ingeroosterd staan. Alle bezoekers op de tribune zijn verplicht om te gaan zitten, langs de lijn is het wel toegestaan om te staan met inachtneming van 1,5 meter afstand.
 10. Graag respect voor onze vrijwilligers wanneer je op 1 van bovenstaande punten wordt aangesproken.We gaan er ondanks alles vanuit dat we er toch weer mooi nieuw seizoen van gaan maken. We zullen ongetwijfeld tegen dingen aanlopen die beter kunnen of aangepast moeten worden. In dat geval zullen we de regels aanpassen.Alvast bedankt voor uw medewerking,Het bestuur van vv Quintus