Corona heeft er in gehakt bij iedereen, de ziekenhuizen lagen vol, er zijn mensen gestorven, hele sectoren gingen op slot en de economie kwam in zwaar weer.

Ook de voetbalcompetities kwamen abrupt tot een zeer vroegtijdig einde met alle gevolgen van dien voor de leden en de clubs.

Vv Quintus maakt deel uit van de omni-vereniging Quintus met een aparte beheerstichting die de opstallen beheert en de kantine uitbaat. Het leidt geen twijfel dat de beheerstichting door het gebrek aan kantine-inkomsten hard geraakt is, maar gelukkig zitten er in de beheerstichting (één namens de voetbal, één namens de handbal en één namens de 5 andere “takken”) zeer capabele mensen die ondanks al onze investeringen de laatste jaren een mega verstandig financieel beleid gevoerd hebben zodat we vooralsnog niet acuut in de problemen komen.

Sterker nog: er wordt gewoon vol gas gegeven zodat er momenteel een nieuwe keuken inclusief wand en grond tegelwerk gerealiseerd wordt.  Hulde voor deze mannen van de beheerstichting.

 

 

 

 

 

 

 

Ook de dartshoek krijgt een opknapbeurt (door het Quintus klus team) zodat de kantine  een upgrade heeft gehad die eigenlijk ongekend is in deze tijd.

Aan ons de schone taak om weer een beetje omzet te realiseren komend seizoen zodat de stichting weer wat “vet” op de botten krijgt.
Hoe het een en ander gaat lopen komend seizoen is natuurlijk nog ongewis, de noodwet en de RIVM bepalen alles.

Ik ben Jomanda niet, dus hoe het in september zal gaan weet nog niemand maar met de huidige anderhalve meter afstand maatregel wordt het op zijn zachtst gezegd nogal een uitdaging qua kantine- en kleedkamerbeheer. Maar goed, in dit geval is het glas halfvol want gelukkig: we mogen weer voetballen!

Ook applaus voor de mannen die op dit moment de zittribune helemaal aan het opknappen zijn (Dirk + selectie jongens + vrienden). De zitplaatsen worden groen-wit geverfd en de hele tribune is schoon gespoten. Deze tribune (in 1998 door “ome” Henk Zaat neergezet) komt er weer geweldig uit te zien.

 

 

 

 

 

 

 

Gemeente:

Drie jaar geleden schreef ik een stuk over het feit dat in mijn ogen De Heul door de gemeente Westland aan zijn lot overgelaten werd met alle gevolgen van dien voor ons dorp en ons verenigingsleven.

Drie jaar verder hebben we in ieder geval een prachtige supermarkt wat echt weer een aanwinst is voor ons vergrijzende dorp. Maar voor de rest mogen we toch tot de conclusie komen dat de gemeente Westland planologisch gefaald heeft!

In Wateringen komen ze schoollokalen tekort en hebben ze wachtlijsten voor de voetbalclubs, in De lier idem dito, Naaldwijk, ’s Gravenzande en Poeldijk zien bouwproject na bouwproject verrijzen en Kwintsheul……….niets! (hier staan schoollokalen leeg en loopt ons ledenaantal terug). Ja, project de Bieb (21 appartementen) 3 jaar geleden was een klein druppeltje op een enorme gloeiende plaat en nu schijnen er een paar huizen te komen op de plek van de Wittebrug, maar een echte woonwijk, waar ons dorp echt behoefte aan heeft, laat nog steeds op zich wachten. Ik zei het toen en ik zeg het nu: gemeente Westland schaam je kapot dat je de kern Kwintsheul (en daarmee Quintus) zo in de kou laat staan, ga je nu eens echt bekommeren om de kleine kernen in plaats van goede sier te maken met woonwijk nr zoveel in de grote kernen. Wat de gemeente betreft is bij mij het glas halfleeg.

6 januari bestaat onze mooie club alweer 50 jaar. Het ligt aan de ontwikkelingen op coronagebied hoe en op wat voor manier wij dit kunnen vieren. Gelukkig hebben we oud-voorzitter George Gram bereid gevonden om voor dit jubileum de kar te trekken.

Op naar het nieuwe seizoen, wat al op 1 augustus begint met de eerste training van onze selectie.

Wij gaan in ieder geval op volle kracht verder, er is achter de schermen hard gewerkt door het (jeugd) bestuur en alle commissies zodat we fris kunnen beginnen aan het nieuwe seizoen.

De sponsorcommissie heeft een huzarenstukje geleverd door de hele vereniging weer van nieuwe tenues te voorzien en voor ieder team een sponsor te vinden. Geweldig.

En daarom is bij Quintus het glas altijd halfvol, hoe erg de tegenwind ook soms is er zijn altijd mensen die de schouders eronder zetten en een enorm hart voor onze vereniging tonen, top.

Gewoon een mooi cluppie, ons cluppie!

Blijf gezond en tot in augustus.

 

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus.