Altijd leuk een heuse  Westlandse derby aan de Leeuwerik.
Het thuis nog ongeslagen Quintus kreeg het prima op dreef zijnde Maasdijk op bezoek. Er was lekker veel publiek op afgekomen en die werden niet teleurgesteld,  want het werd een leuke enerverende pot .

Quintus schoot uit de startblokken en kwam na vijf minuten al op voorsprong door een prima goal van Rob. Vijf minuten later was het alweer gelijk na matig verdedigen van de Heulenaars. Het spel golfde heen en weer, beide verdedigingen maakten nogal wat foutjes. Maasdijk kreeg een strafschop maar die werd teruggedraaid omdat de bal niet op de hand maar op rug van de linksback gekomen was. Maasdijk kwam even later wel op 1-2 omdat de gasten scherper waren om de foutjes af te straffen. Vijf minuten voor de rust schoof Bram de 2-2 binnen zodat we met een gelijke stand aan de thee konden.

De tweede helft eenzelfde beeld. Quintus kwam na vijf minuten op 3-2 door Rob, waarna Maasdijk goede kansen kreeg op de gelijkmaker, maar keeper Mark redde een paar keer fantastisch.  Quintus loerde op een tegenstoot maar het was Maasdijk wat 20 minuten voor tijd weer gelijk maakte (3-3) na geknoei in de Heulse defensie. Beide ploegen wilden winnen en de inzet van beide teams was hartverwarmend. Het was Sean die in de 83e minuut de winnende maakte voor de thuisploeg maar de treffer werd op dubieuze wijze afgevlagd zodat 3-3 de eindstand werd.

Ik denk dat beide teams wel kunnen leven met een gelijkspel. Het was een vermakelijke wedstrijd, aardig wat publiek en na afloop met zijn allen bier drinken, kortom een hele leuke sportieve voetbalmiddag.

De 3e helft was fantastisch (Dirk, Patricia en Carola bedankt!!!)

DJ Rob van Veen en zanger John Medley kregen de sfeer er aardig in en vader en zoon de Niet en zelfs trainer Richard lieten ons ook meegenieten van hun zangtalenten zodat het nog lang onrustig bleef aan de Leeuwerik.

Volgende week mogen we naar RAS.

Bestuur