De aanstaande kampioen kwam naar Kwintsheul waar Quintus nog ongeslagen was dit seizoen.

De eerste helft liet zien dat Houtwijk een geweldige ploeg heeft voor de 4e klasse en dat mag ook wel als je 15 nieuwe spelers binnenhaalt.  Houtwijk kwam verdiend op 0-2 , Quintus kreeg één enorme kans maar scoorde niet. Wat toen al opviel was dat vanaf de eerste minuut  iedere beslissing van de scheidsrechter aangevochten werd door de bezoekers en dat er onderling en richting eigen trainer sprake was van opgefokt gedrag en verbale confrontaties. Nogmaals zo niet nodig als je zo goed kan voetballen. Ruststand 0-2.

De tweede helft ging Quintus er vol op, de tegenstander werd af gejaagd en kwam er het eerste kwartier niet meer aan te pas maar daarmee groeiden ook de irritaties bij de bezoekers.

In de 16e minuut kreeg een Quintus speler na een lichte overtreding een enorme duw van een Houtwijk-speler en hoewel dat redelijk snel gesust was vond de scheidsrechter het genoeg (later gaf hij als reden voor staken dat het acceptatieniveau van Houtwijk voor zijn beslissingen op 0 lag en hij niet meer voor zich zag hoe deze wedstrijd tot een goed einde te brengen).

Beangstigend was te zien hoe agressief een aantal spelers reageerden op het staken, ons publiek werd uitgedaagd er werd op kleedkamer deuren geslagen, onderling moesten spelers elkaar tegenhouden, een sufgeblowde “supporter” drong het kleedgebouw binnen en stond iedere aanwezige Quintus speler of kaderlid uit te dagen of te bedreigen, kortom het was weer één groot feest….NIET.

De excuses na afloop van de trainer en het aanwezige bestuurslid werden in ontvangst genomen, maar weer een zaterdag naar de kl.te…..

De lontjes zijn zo kort en vooral de piek in agressie in no time is reden tot zorg. Ook dit incident waar Quintus part nog deel aan had overleven we wel weer maar je wordt er wel moedeloos van.

Wederom complimenten voor de Quintus mensen die niet op de provocaties in gingen en hulde voor de begeleiding en enkele spelers van Houtwijk die alle zeilen moesten bijzetten om de “rotte appels” in toom te houden.

Volgende week mogen we naar HMC. Gelukkig ben ik zelf dan op vakantie want ik ben er wel ff klaar mee in deze 4e klasse e…..

Namens het bestuur
Marcel Vis,