Tegen het laag geklasseerde HMSH was het zaak voor Quintus om de eerste uit overwinning van dit seizoen te bewerkstelligen.

De bij vlagen stormwind die dwars over het veld blies maakte het voor beide teams nog een tikkeltje moeilijker en de wedstrijd was dan ook verre van goed.

Quintus kreeg in de eerste 10 minuten een enorme kans via Daniël maar de keeper redde, en de scheidsrechter had de bal op de stip kunnen leggen na een overtreding op een Heulenaar maar durfde het toch niet aan….

In de 13e minuut zeilde het eerste schot van de gastheren zo achter keeper Mark en stond het ineens 1-0.

Quintus was zoekende,  speelde ook zeker niet goed maar kwam een kwartiertje later toch gelijk doordat Daniël de keeper klopte in de lucht en binnen kopte 1-1.

Quintus was sterker, kreeg ook wat kansen maar de keeper van de thuisclub stond zijn mannetje.

In de laatste minuut van de eerste helft was daar toch de voorsprong voor de Heulse brigade. Na een goed lopende aanval schoot Rob hard binnen. Ruststand 1-2.

Na de pauze kwam Quintus slecht uit de startblokken en binnen een minuut verhinderde keeper Mark met een geweldige redding de gelijkmaker.

Quintus speelde niet goed,  liet zich te makkelijk terug dringen maar kwam na ruim een kwartier toch op 1-3. Bram strafte geknoei van de laatste man op de rand 16 genadeloos af met een snoeihard schot in de bovenhoek.

De wedstrijd werd er niet beter op, de keeper van de thuisploeg liep nog het veld af na een ruzie met zijn eigen verdedigers, na een hoop gepraat en geschreeuw keerde hij 5 minuten later toch weer terug en de scheidsrechter vond het allemaal best. Bram scoorde de 1-4 vanaf een meter of 30, Sean had nog moeten scoren, de geweldig uitgespeelde 1-5 werd op aanraden van de constant schreeuwende thuisvlagger  volkomen onterecht afgekeurd door de “voor de goede vrede” fluitende scheidsrechter. Eindstand 1-4.

Het was niet goed, maar toch de eerste overwinning in een uitwedstrijd.  Volgende week komt de koploper naar Kwintsheul!
Ook Q2 won zodat het al met al toch een goede zaterdag werd.

Bestuur