De tweede seizoenshelft begon voor Quintus met een thuiswedstrijd tegen BMT. Gezien de stand op de ranglijst was het een kwestie van aanhaken of afhaken voor de mannen van Richard en Eus.

De eerste helft was het een beetje aftasten. Quintus zocht de aanval en BMT probeerde er met een paar handige voetballers snel uit te komen. De kansen waren schaars en beide keepers hoefden niet veel in actie te komen. Toch had Quintus meer uit enkele mogelijkheden kunnen halen maar vaak ging het in de laatste fase net mis.

Vlak voor rust kregen de bezoekers een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een steekpass volgde een lichte overtreding en de bal ging op de stip. Gelukkig voor de Heulenaren werd de penalty hoog over geschoten en was de ruststand 0-0.

De tweede helft was nog geen minuut bezig of vanuit de kluts vloog de bal er ineens in van een meter of 25 en helaas aan de voor ons verkeerde kant: 0-1. Quintus moest aan de bak en deed dat ook met tomeloze energie. 5 Minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk.

Een half schot/hoge bal belandde op de lat en Rob had meerdere lichaamsdelen nodig om uiteindelijk de bal over de lijn te werken: 1-1. Quintus ging vol door, kreeg ook wat mogelijkheden maar moest ook oppassen voor de snelle uitvallen van de bezoekers.

Na een prima half uur van de Heulenaren zag je de krachten wat wegvloeien bij de thuisploeg,  BMT kreeg een paar prima kansen maar scoorde niet.

De wedstrijd golfde in de laatste 10 minuten heen en weer, Rob schoot nog op de paal en vlak voor tijd kreeg Marlon dé kans van de wedstrijd maar hij schoot van dichtbij tegen de keeper en dus eindigde deze enerverende partij in een terechte 1-1.

Goed nieuws was dat Sean voor het eerst dit seizoen na langdurig blessureleed 25 minuten kon meedoen .

Quintus zit nu even in de wachtkamer, zaak is om zelf punten te halen en dan wel te kijken of de andere ploegen punten laten liggen. In de tour de France  zeggen ze altijd: Parijs is nog ver…. En ook in poule 4E kan er nog van alles gebeuren.

Volgende week spelen de Heulenaren om 14.00 uur uit bij HMSH.

Bestuur