Na de goede overwinning van Quintus 2 tegen KMD 2 was het zaak voor Quintus 1 om ook de punten binnen te halen tegen Erasmus om zo het gat met de bovenste 4 niet te groot te laten worden.

Aan de toch al indrukwekkende blessuretijd deze eerste seizoenshelft, kon de naam van onze keeper Robin toegevoegd worden. Robin die tot en met vorige week geweldig op dreef was, is na een botsing met een GSD Esdo speler klaar voor dit seizoen (beterschap Robin!) en met het vroegtijdige afscheid van andere keeper Ruud, zat de selectie van de Heulenaren nu zonder keeper

Tot onze vreugde bleek voorstopper/back Mark bereid om Quintus te helpen en zijn eigen belang opzij te schuiven voor het Quintus belang. Mark, die in een niet zo heel grijs verleden een hele goede keeper was, verhuist van zijn plek in de verdediging naar een plek tussen de palen. Top, Mark.

De eerste helft was Quintus de betere ploeg en kwam na 20 minuten terecht op 1-0 na een hard schot van Bart. Quintus kreeg daarna kansen via Patrick en Rob, maar de beloning voor het goede spel bleef uit. Vijf minuten voor de rust kregen de Heulenaren het deksel op de neus en kwamen de bezoekers uit een zeldzame uitval op 1-1. In blessuretijd kwam daar toch nog de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Remco schoot de terechte strafschop onberispelijk binnen: ruststand 2-1.

Ik weet niet wat er in de thee zat bij de Heulenaren, maar echt wakker waren ze niet in het begin van de tweede helft, want binnen twee minuten was de stand weer gelijk: 2-2. Quintus voetbalde ineens onrustig en ook nadat de gasten in de 55ste minuut met 10 man verder moesten na een rode kaart, werd het spel van de thuisploeg niet beter. Sterker nog, in de 62ste minuut kwam vanuit een gekraakt schot Erasmus ineens op voorsprong: 2-3. De gasten, die ondanks de man minder-situatie zich vastbeten in de wedstrijd, gaven weinig kansen weg. Quintus werkte wel keihard, maar van het goede spel in de eerste helft was weinig meer te zien. Toch kwam de thuisclub langszij.
13 Minuten voor tijd was het Rob die op zijn Rob’s een onmogelijke bal door tomeloze inzet tot doelpunt promoveerde: 3-3. Quintus moest winnen en stuurde in de laatste minuten voorstopper Daan naar het front en dat bleek een gouden zet, want in de 90ste minuut kopte dezelfde Daan een hoge voorzet tegendraads binnen en werd daarmee de matchwinnaar: 4-3.

Zuur voor de gasten, die op basis van de tweede helft wel een punt verdiend hadden, maar mooi voor Quintus bij wie het kwartje deze eerste seizoenshelft ook weleens verkeerd viel.

Volgende week uit naar VCS en daarna winterstop.

Bestuur