Na twee vrije weekenden mochten de Heulenaren aantreden bij GSD Esdo.

In een poule waar, behoudens het danig versterkte Houtwijk, iedereen van iedereen kan winnen, betekent iedere wedstrijd de dood of de gladiolen. Twee keer winnen achter elkaar en je staat op een nacompetitie plek, twee keer verliezen achter elkaar en je staat 4e van onderen.

Op een loodzwaar veld lag de bal al na 20 seconden op de stip en helaas was het buitenkansje voor de thuisploeg wel besteed en kon Quintus in de achtervolging.

Er ontspon zich een duel waarin door beide ploegen hard gewerkt werd en waarin Quintus dreigend was en de gastheren counterden. Na 15 minuten kwam Quintus op gelijke hoogte na een prima goal van Patrick. Hierna was Quintus vooral gevaarlijk via “Zyech”-vrije trappen maar regelmatig kwamen de Heulenaren een teenlengte te kort om af te drukken.

Aan de andere kant was de thuisploeg ook enkele keren gevaarlijk, maar Robin keepte geweldig en zo werd de door irritaties over en weer geteisterde eerste helft afgesloten met een terechte 1-1 stand.

De tweede helft bleef Daan geblesseerd achter in de kleedkamer en extra aanvaller Daniël kwam er voor in de plaats. De thuisploeg was wat lichtvoetiger op het loodzware veld en werd nu wel regelmatig gevaarlijk maar een hardwerkend Quintus beet zich in de wedstrijd.

Na 20 minuten kwam Esdo na een goede actie op voorsprong en kon wederom gaan counteren. Quintus probeerde het wel maar kon geen echte kansen creëren op een vrije trap van Remco (rakelings naast) en een volley van Daniël na. De thuisploeg kreeg legio mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen maar Robin hield Quintus op de been. Alles of niets was het devies maar de ruimtes werden zo groot dat eerder de 3-1 dan de 2-2 zou vallen en 9 minuten voor tijd gebeurde dat ook. In de laatste minuut viel ook nog de 4-1 (wonderschoon stiffie) en daarmee was de nederlaag een feit. Eindstand 4-1.

Eerste helft had meer ingezeten maar op basis van de tweede helft een verdiende nederlaag.

Wonden likken, blessures oplappen en dan komende zaterdag volle bak tegen Erasmus thuis.

Bestuur