Afgelopen zaterdag was het zover: de wedstrijd Quintus 1 – oud-Quintus 1.

Na eerst een bakkie koffie was er een welkomstwoordje van de voorzitter, een korte speech van Leon namens de sponsorcommissie en een wat langere speech (met zelfs een korte cursus Haags…) van onze hoofdtrainer Richard (top!). Daarna volgde er een gezamenlijke lunch
(uitstekend verzorgd door Carola en Patricia).

Tijdens de lunch werden de messen geslepen en waren de verwachtingen bij oud-Quintus 1 hoog. Na een rustige warming up zette gelegenheidstrainer Wim Baggerman (lekker pik) de puntjes op de i en kon de wedstrijd beginnen.

Het was een mooi gezicht om de mannen weer op het veld te zien. Zo startte de huidige voorzitter van de handbaltak aan zijn vertrouwde rechterkant en John, huidige voorzitter van stichting Quintus, vocht duels uit met zijn zoon Daan, die voorstopper staat bij Quintus 1 (jong). Tim, Ente, Roy, Peet Kraan, enz. enz., in leeftijd variërend van ruim 30 tot ruim 55 jaar, het was één grote trip down memory lane.
De uitstekende scheidsrechters Marcel Zaat en Hans v.d. Knaap hielden het kort en floten in de geest van de wedstrijd.

Al snel bleek dat bij de oude glorie de ideeën wel goed waren, maar alleen de uitvoering nog wel eens te wensen over hielden. Het voetbal- vernuft was er wel, maar aan snelheid was aardig ingeboet en zo kon ook keeper E G niet voorkomen dat Q1 snel naar 3-0 uitliep, waarna de “oude garde” snakte naar de originele Heulse toverdrank (bier).

Nadat de kruitdampen opgetrokken waren stond er uiteindelijk 8-1 op het scorebord, waarbij aangetekend dat Ed Lau de eretreffer voor zijn rekening nam uit een “makkelijk” gegeven strafschop. Leuke pot met veel publiek, kortom genoten!

Hierna barstte het feest los en tot laat in de avond werd er nagepraat en vooral ontzettend gelachen.

De huidige selectie haalde genoeg geld op met o.a. het hilarische geit-schijten en wat loterijen voor hun aankomende trainingskamp zodat er louter tevreden gezichten te zien waren aan de Leeuwerik.

Dank aan:
Peet Baard – balsponsor.

Sander Zaat (ROSA-energy) – lunch sponsor.

Jan en Carla Kester (ABC bouw-support) – gesigneerd shirt Nederlands 11-tal en prachtig schilderij.

De sponsorcommissie.

De loten verkopers.

Ruud de Niet – commentator.

Carola en Patricia voor de catering.

Bart Kester (Kester Visuals) – voor het “geiten” filmpje.

Het in grote getale aanwezige publiek.

En last but not least – Witte Ber.

Het was grandioos en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Bestuur