Na het gelijkspel vorige week bij MSV ’71 kwam nu RAS op visite. Door aanhoudend blessureleed moest de opstelling van de Heulenaren wederom wat aangepast worden en zodoende waren wat “oude” bekenden (de comeback kids Daniël, Bas, Patrick, Raymond en later nog Gino D) present aan de aftrap.

Quintus begon slap en na 20 seconden had RAS al op voorsprong kunnen komen maar gelukkig ging de bal naast. Drie minuten later ging een verdediger van de bezoekers gruwelijk in de fout. Patrick bleef uiterst kalm en passeerde de keeper koeltjes: 1-0.

RAS was de eerste twintig minuten de betere ploeg en met wat handige jongens voorin waren ze regelmatig dreigend, maar ook Quintus kreeg kansen en in het tweede gedeelte van de eerste helft had Quintus de 2-0 kunnen maken. Ook hadden de Heulenaren een strafschop moeten krijgen nadat een verdediger van RAS als een volleyballer met beide handen de bal blokkeerde, maar de scheidsrechter zag er niets in. Vijf minuten voor rust kwam RAS op gelijke hoogte. Een vrije trap van zo’n 30 meter was keeper Raymond te machtig. Ruststand 1-1.

De tweede helft schoot Quintus uit de startblokken en na eerst de binnenkant van de paal geraakt te hebben, was het wederom Patrick die een aanval over rechts afrondde: 2-1.

Het was een (sportieve) strijd tussen twee keihard werkende teams, waarin Quintus de bovenliggende partij was, maar de bevrijdende 3-1 wilde maar niet vallen. De gasten probeerden het met lange ballen maar echte kansen waren er niet. Vlak voor tijd claimden de gasten ook een strafschop na duwen van Daan,  maar ook dit wuifde de arbiter weg.

Mooi was nog de invalbeurt van B-junior Stijn van der Wel (net 17 jaar) die mee deelde in de feestvreugde na het laatste fluitsignaal. Eindstand 2-1.

Al met al een terechte overwinning (zeker op basis van de tweede helft).

Nu op naar het duel tegen oud-Quintus 1 volgende week.d
De volgende wedstrijd voor het “echie” is uit bij Gsc Esdo.

Bestuur