Oprichter en oud-voorzitter Boud de Bakker overleden

Ons bereikte het droevige bericht dat Boud de Bakker, na een mate van afnemende gezondheid, op 82-jarige leeftijd is overleden. Boud was in 1971 betrokken bij de oprichting van VV Quintus. Als voetballer en handballer was Boud actief voor onze club. Tussen 1998 en 2001 hanteerde Boud de voorzittershamer binnen het Heulse voetbalbestuur. Ook werd er een periode zitting genomen in de sportfederatie, waarin Boud vanuit het bestuur de belangen van de voetbaltak bewaakte. Boud was een man die recht door zee ging. Op bestuursvergaderingen waren enkele zinnen voldoende om te begrijpen waar het over ging. Voor Boud geen lange gesprekken met trainers, spelersraad of een technische commissie. Op donderdagavond na de training ging de kleedkamerdeur open en volgde de persoonlijke mededeling dat de hoofdtrainer volgend seizoen nog bij de club zou zijn. In de tijd dat er op zondag werd gespeeld en er ontbrak bij de lagere senioren een scheidsrechter, pakte Boud de fluit op. Gewoon in zijn zondagse pak, voetbalschoenen eronder, mannelijk voetbal toestaan en vooral NIET zeuren in het veld. Ruim anderhalf uur later werd de scheidsrechter van het eerste elftal weer ontvangen. Dat was Boud. Altijd de helpende hand toesteken.

In de periode dat Boud met zijn vrouw Vera in Spanje woonde was er bij terugkeer altijd een moment van samenzijn. Terug in Nederland betekende voor Boud een weerzien met de familie, de tomatenkwekerij én met de club. Een voetbalwedstrijd van de hoofdmacht werd vaak gevolgd door een thuisduel van de handbal waar een aantal van zijn kleinkinderen actief is.

Volgende week zaterdag houden wij voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen HMC een minuut stilte om ons erelid Boud te herdenken.

Boud, wij bedanken je voor de nimmer aflatende energie, die je jarenlang in onze club stopte.

Wij wensen Vera en verdere familie veel sterkte om dit verlies van een groot man te verwerken.

Bestuur VV Quintus