Na twee (onnodige) nederlagen op rij was het nu zaak om de punten in huis te houden tegen Wanica Star.

Na een bloemetje namens Q1 aan de deze week 90 jaar geworden Geert Vis (klasse mannen) wil ik deze keer kort zijn over de uitslag van de wedstrijd. Quintus won volkomen verdiend met 3-0 (rust 1-0), 2 keer Bart en 1 keer Remco.

Maar wat een drama was deze tegenstander weer en ja, je kan het wel weer met de mantel der liefde bedekken, maar daar ben ik wel een beetje klaar mee … helaas.

Vanaf de eerste minuut werd iedere beslissing of nagelaten beslissing van de scheidsrechter luidruchtig in woord en gebaar (soms in het Nederlands soms in een andere taal) betwist door de bezoekers.

En ja, de begeleiding probeerde de gasten iedere keer tot rust te manen, meestal tevergeefs helaas. Vanaf minuut 1 was wel duidelijk dat hun nr. 10 zo opgefokt was dat hij het eind van de wedstrijd niet zou halen.

In de 2e helft gebeurde dan ook wat iedere toeschouwer verwachtte, de nr. 10 kreeg zijn tweede gele kaart, dus rood…
Ik beschrijf nu even hoe dat verder ging…

Bij het verlaten van het veld (nadat hij eerst ruzie maakte met de toeschouwers op de statribune) begeleidde ik hem in mijn rol als ddp’er en voorzitter (ook gezegd tegen hem) naar de kleedkamer waarbij ik hem vroeg om niet zo opgefokt te doen, waarop zijn antwoord was dat hij iets seksueels met mijn moeder wilde doen en ook al zei ik dat mijn moeder over 3 weken tachtig jaar wordt, herhaalde hij meermaals zijn wens…
Toen wilde hij ook nog met iedereen vechten maar omdat er camera’s hingen zag hij daar vanaf (zijn eigen woorden). Ook kwamen er wat discriminerende teksten over k…hollanders voorbij.
Uiteindelijk ging dit pareltje van de voetbalvelden onder druk van de begeleiding van de bezoekers naar de kleedkamers.

Het restant van de match liet vooral ook de keeper van zich horen. Ik sta altijd achter de goal en hoorde hem constant afgeven op Quintus en de scheids die in zijn optiek wederom k…hollanders waren. Vanaf de bank van de gasten kwam ook nog de opmerking dat bij een overtreding van een Quintusspeler hij geen geel kreeg omdat hij geen kleurtje had en u begrijpt dat ik er weer meer dan klaar mee was.

Dat de aanvoerder van de gasten na afloop zijn excuses aanbood voor het gedrag van sommige van zijn teamgenoten is te bewonderen maar maakt het niet goed.

Voor de zoveelste keer word je geconfronteerd met wangedrag. De KNVB heeft 0 antwoord (want Westlandse clubs discrimineren, word je gewoon verteld op samenkomsten met de KNVB, als je zegt dat je niet meer tegen recidive clubs wil voetballen).
Meldpunten blablabla, formulieren invullen blabla, het zal allemaal wel, het was niks, het is niks en ik vrees met grote vrezen dat het ook niks gaat worden.

Wel een compliment voor de aanvoerder en de bestuursleden van de bezoekers die er wel alles aan deden om hun eigen spelers rustig te houden.

Verloren middag voor eenieder die van voetbal houdt, maar goed, Q1 en 2 allebei gewonnen, maar zelfs dát maakt de wrange smaak van deze dag niet goed.

 

Marcel Vis.

Voorzitter vv Quintus.