Na de goede seizoensstart vorige week mocht Quintus nu naar PGS waar in de één na laatste wedstrijd van het vorig seizoen nog met 1-0  verloren werd.

Het zwaar gehavende Quintus ( 12 afwezigen in de selectie van 34…..) begon met twee debutanten in de basis, Daan van der Valk en de 17 jarige Jeffrey Vis die de eveneens geblesseerde keeper Robin moest vervangen.
Quintus plooide terug en liet PGS het spel maken .
Binnen 10 minuten scoorde de thuisclub die vooral uit hoekschoppen en vrije trappen gevaarlijk waren , een vrije trap werd matig verwerkt door de Heulenaren  en een vroege achterstand was het gevolg.
Gelukkig kwam Quintus 5 minuten later al op gelijke hoogte door Patrick en er ontspon zich een boeiende eerste helft, PGS werd af en toe gevaarlijk maar ook Quintus kreeg meerdere kansen uiteindelijk was de 1-1 ruststand wel terecht.
De tweede helft had Quintus de wind iets meer mee en binnen een kwartier was het 1-3, eerst Rob uit de rebound en toen Daan van der Valk keihard de 1-3 binnen trapte was er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Richard en Eus.
PGS was het helemaal kwijt en de Heulenaren hadden veel ruimte en kansen om door te drukken maar de 1-4 viel niet.
Twintig minuten voor tijd kwam PGS uit het niets terug in de wedstrijd na een foutje van keeper Jeffrey.
Ineens geloofde de thuisclub er weer in en er waren kansen over en weer, maar zelfs de mooiste kansen werden niet benut door de Heulse voorhoede en dus kwam PGS tien minuten voor tijd langszij.
PGS kreeg nog een open kopkans en Quintus kwam nog twee keer voor de keeper en raakten ook nog een keer de paal.
3-3 had ik gezien de kansen al te weinig gevonden voor de jonge Heulse ploeg maar het werd zelfs een nederlaag , dit dankzij zeer dubieus handelen van de arbiter die één minuut voor tijd  niet floot voor een handsbal van een PGS verdediger ( waar is de var als je hem nodig hebt….)en tot ieders verbazing( zelfs van die toeschouwer met een geleidehond..) uit de daarop volgende lange bal van de PGS keeper als enige op het terrein niet zag dat de linksbuiten de bal met zijn hand langs de Quintus verdediger tikte waarna hij vrij voor de keeper de winnende binnenschoof voor de thuisclub.
Hierna volgden nog wat gele kaarten voor de verbijsterde Heulenaren.
Eindstand 4-3.
Conclusie: moedig gestreden met een gehavend team, in fases wat te naïef en teveel kansen gemist maar als de geblesseerden langzaam terugkomen zit er muziek in dit team met louter spelers die al sinds de mini f voor Quintus spelen.
Volgende week gaan we op bezoek bij vv Maasdijk.
Het eveneens zwaar gehavende Q2 kwam met 3 punten terug van vv Naaldwijk en dat is een geweldige prestatie!