Zoals ieder jaar komen onze Engelse vrienden van Felixstowe & Walton United weer over naar Kwintsheul. Aanstaande vrijdag (23 augustus) zal de ferry onze overzeese kameraden in Hoek van Holland aan wal brengen voor een weekend vol vertier. 

Zaterdagochtend om 10.30 staat de roemruchte Match of the day op het programma. Voor de enkelingen die nog niet weten wat dit inhoudt, hier strijden de JO13 van Quintus en de leeftijdsgenootjes van Felixstowe om de Vis-Currey Cup. Zoals het er nu naar uit ziet zijn de weersgoden ons uitstekend gezind, dus kom gerust naar de Leeuwerik voor een internationaal schouwspel!

 Zaterdagavond vanaf ongeveer 20:00 staat de feestavond in de grote kantine gepland. Iedereen die zin heeft in een hapje en een drankje of de dansschoenen aan wilt trekken, is van harte welkom.

Zondagmiddag zal in het teken staan van een toernooi op Quintus. Teams van Quintus, Felixstowe en een enkele club van buitenaf (Spartaan’20, de winnaar van vorig jaar, heeft al toegezegd) gaan met elkaar de strijd aan. Rond 13:30 zal de bal voor het eerst aan het rollen worden gebracht.

 Uiteraard is een weekend als deze niet mogelijk zonder de hulp van ouders, kennissen, vrienden van de club en trouwe vrijwilligers. Ook dit jaar kunnen we al rekenen op behoorlijk wat toereikende handen, maar voor een ieder die tijdens het weekend nog een steentje wil bijdragen, graag! Een helpende hand achter de bar of als scheidsrechter is geen overbodige luxe. Tijdens de feestavond staat er een loterij gepland. Mocht u nog een mooie prijs willen schenken, dan kan dat uiteraard!

 Kortom, een bomvol weekeinde vol voetbalcultuur. Het belangrijkste is echter de vriendschappen die tijdens deze uitwisseling (ook in Engeland) worden gesloten. De ervaring die de jongens opdoen tijdens deze dagen zijn onbetaalbaar. Schroom dus niet om volgend weekeinde even langs Quintus te komen. Iedereen is welkom! See you next weekend!

 

De uitwisselingscommissie Engeland