Onder tropische omstandigheden mocht Quintus aantreden tegen SEV in Leidschendam. SEV, de nr. 2 van 4C en Quintus, winnaar 3e periode in 4D, streden om één plek in de volgende ronde voor promotie.

De eerste helft begon zoals verwacht, Quintus plooide naar achteren en SEV zocht de aanval. De eerste keer dat Quintus er uit kwam was na 6 minuten en het was gelijk raak, Dean werd aangespeeld op de rand van de 16 meter en krulde de bal fantastisch in de kruising: 0-1.

De rest van de eerste helft werd Quintus overlopen,  maar keeper Ruud, paal en lat hielden de gastheren van een doelpunt af. De Heulenaren kwamen er een paar keer gevaarlijk uit maar werden zeker 2 keer onterecht afgevlagd door de grensrechter.

De ruststand was 0-1.

De tweede helft een ander beeld, twee omzettingen bij de Heulenaren zorgden voor meer balans. De eerste 20 minuten deelden de bezoekers de lakens uit, maar viel de gelijkmaker na 9 minuten uit het niets. Het was Sean die 2 minuten later een pass van Bram verzilverde:  1-2. Vervolgens kopte Leon nog op de paal en werd een voorzet van Sean niet binnen gewerkt.

Bij Quintus vloeiden de krachten een beetje weg en na matig verdedigen kwam de thuisclub 20 minuten voor tijd op gelijke hoogte. Je voelde aan alles dat de ploeg die nu scoorde ook zou winnen, helaas werd dat de thuisploeg. Wederom matig verdedigen zorgde ervoor dat een voorzet via Dylan in eigen doel belandde: 3-2. Quintus kon geen vuist meer maken in de resterende minuten zodat SEV ten koste van de Heulenaren een ronde doorgaat.

Geknokt voor wat we waard waren en we hadden kunnen winnen maar uiteindelijk niet onverdiend verloren. De mannen van Niels en Eus konden met opgeheven hoofd richting de Heul.

Quintus 2 degradeerde uit de res 2e klasse en mag het volgend seizoen een trede lager proberen.

Dank aan Damon Tegelwerken voor de lunch voor Q1.
Dank aan Niels en Kenneth (trainers van Q1 en 2) die beide onze mooie club gaan verlaten. Succes in jullie verdere trainers carrière!!

Het seizoen zit er bijna op, maar we hebben nog een heel leuk toetje….. Onze <23 speelt de finale van de Beltona cup op zaterdag 22 juni om 11.30 op het terrein van vv Scheveningen tegen de <23 van Quick. Uiteraard verwachten we daar veel Quintus publiek.

Bestuur