Voor Quintus stond deze keer de lastige uitwedstrijd tegen PGS Vogel op het programma. Voor de Heulenaren was eigenlijk ‘niet verliezen’ de opdracht met oog op de 3e periode.

De eerste helft werd Quintus afgetroefd op felheid en duelkracht, iedere 2e bal was voor de hardwerkende thuisploeg. Quintus kreeg ook een paar goede kansen inclusief een afgekeurde goal (afgevlagd door de grensrechter) maar de 1-0 ruststand was niet onterecht.

De tweede helft was Quintus de baas. De thuisploeg trok zich steeds verder terug en Quintus creëerde 5  grote kansen plus nog een aantal mogelijkheden maar de bal wilde er niet in. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat, hoewel begrijpelijk, de mannen van Niels en Eus te snel de lange bal gingen hanteren en té wanhopig op zoek gingen naar de gelijkmaker. Langs de kant kon je wel aan zien komen dat het bevrijdende doelpunt niet zou vallen.

PGS speelde het ook slim, haalde continu het tempo eruit met al of niet echte blessures en was alleen nog bezig met tegenhouden.
Waar iedereen rekening hield met minimaal 10 minuten blessuretijd besloot de zeer jonge leidsman al na 4 minuten extra tijd af te blazen. Eindstand 1-0.

Conclusie: verlies was onnodig maar kan een keer gebeuren.
Volgende week moet het thuis tegen HPSV dan maar gebeuren.

Quintus en Ras staan precies gelijk in de 3e periode (ook qua doelsaldo) en de volgende (en tevens laatste) wedstrijd wordt dus beslissend.

Spannend tot het eind dus…

 

Bestuur