Op eigen veld plaatste het O23-team van Quintus zich al eerste voor de finale van de strijd om de Beltona Cup op zaterdag 22 juni op het terrein van Scheveningen. TAC’90/O23 werd enigszins verrassend met 4-2 teruggewezen.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Franca Dobbe

 

In Kwintsheul kwam TAC’90/O23 het beste uit de startblokken. Emmanuel Okwesie bracht de 0-1 op het scorebord. Quintus kwam daarna langszij door een doelpunt van Sean v.d. Stap. Vlak voor rust nam TAC’90/O23 opnieuw een voorsprong. Marlito Asencao nam de treffer voor zijn rekening: 1-2.

In de tweede helft viel al snel de 2-2. Dean v.d. Stap was weer scherp in de afwerking voor de thuisploeg. Quintus/O23 kwam vervolgens goed op stoom. Uit een strafschop kon Jip Latuheru de 3-2 binnenschieten. Vlak voor het eindsignaal gooide Latuheru het duel definitief op slot. Met zijn doelpunt bepaalde hij de eindstand op 4-3.

© Haaglanden Voetbal

KNVB-beker West II: FC ‘s-Gravenzande opnieuw naar finale