De Heulenaren mochten dit keer aantreden tegen de aanstaande kampioen Sv Loosduinen en voor beide teams telde eigenlijk alleen een overwinning.
Onder zomerse omstandigheden begon Quintus voetballend aardig aan de wedstrijd maar stond binnen twintig minuten wel 2-0 achter…
Nadat keeper Ruud in de 10e minuut eerst nog een vlammend schot tot hoekschop verwerkte, was het twee minuten later met een schot in de andere hoek wel raak.
Quintus scoorde ook, maar op aanraden van de grensrechter floot de scheidsrechter voor buitenspel.
Vlak daarna maakte een speler van Loosduinen een overtreding op Remco, maar de scheids floot niet en dezelfde speler schoot fantastisch binnen: 2-0. Quintus bleef tikken maar had het geluk dat keeper Ruud de thuisploeg van de 3-0 afhield.
Maar ook de mannen van Niels en Eus kregen kansen. Sean miste 1 op 1 met de keeper en een schot werd van de lijn gehaald.
In de laatste 10 minuten van de eerste helft sloeg Quintus keihard toe. Eerst een goede actie van Sean, die een prachtige voorzet afleverde, de kopbal van Robbie, die nog gekeerd kon worden, en daarna de rebound voor Bram: 2-1.
Vlak daarna een vrije trap op de rand van de 16 meter. Remco achter de bal en via de rug van een verdediger viel de 2-2 binnen wat tevens de ruststand was.
In de eerste minuut van de tweede helft een aardige kans voor de thuisploeg maar gelukkig naast geschoten.
Het was Quintus dat de leiding nam na 10 minuten in de tweede helft door goed doorzetten van Sean met een pass op Bram die Leon een bijna niet te missen kans bood: 2-3. De thuisploeg koos gelijk voor lange ballen en Quintus plooide naar achteren maar bleef dreigend in de counter. De thuisploeg kreeg nog 1 of 2 kansen, claimde ook een strafschop maar kreeg een vrije trap op de 16 …
Gek gezegd kwam Quintus niet echt in de problemen en uit één van de counters schoot invaller Bart de bevrijdende 2-4 binnen 10 minuten voor tijd.
Het slotakkoord was voor Sean die een prima wedstrijd bekroonde met een duik kopbal in de kruising: 2-5 .
Een fantastische (verdiende) overwinning voor de Heulenaren!
Ja, er waren uitblinkers maar het was vooral een team prestatie. Met het meegereisde Quintuspubliek werd de overwinning nog even gevierd in het heerlijke zonnetje met een paar biertjes.
Quintus staat nu bovenaan in de 3e periode en op de 4e plaats in de competitie. Nacompetitie is haalbaar met nog drie wedstrijden te gaan, maar zal nog bloed, zweet en tranen kosten.
Het ligt een paar weken stil maar op 11 mei spelen we thuis tegen BMT.
Dank  aan ABC bouwsupport voor het  goed verzorgde ontbijt voor Quintus 1.