Een heerlijke “lente” dag in februari zorgde ervoor dat het 1e elftal in de zon buiten met een kop koffie verzamelde bij de trainer thuis.
Een mooi moment in aanloop naar een tegenstander waar dit seizoen 1 keer van is gewonnen en 2 keer verloren.

In de bespreking werd duidelijk aangehaald wat de speelwijze zou zijn en werd de corner tegen scherp neergezet. Ook bleek de waardering van de mannen groot toen Ellen aangaf dat ieder die scoort een Mars zou krijgen, het bleek uiteindelijk het duwtje dat nodig was om de wedstrijd te pakken.

Na een slappe warming up op een hard veld startte RVC Celeritas aanvallend om zo een winst te pakken en zicht te houden op de 2e periode.  Quintus hield de linies dicht op elkaar en liet het spel maken aan de gastheer. Het bleek te werken want RVC kwam er niet doorheen.

De ruimte die achter RVC lag werd via de counter benut. En het was Bram Damen die er goed langskwam en de bal laag langs de doelman van RVC poeierde. RVC bleef de eerste helft aandringen maar de strijd en beleving bij Quintus was erg goed. Er werd onderschept waar nodig en ingegrepen als het niet anders kon. Helaas zorgde dit voor een gele kaart en een schorsing voor Dylan de Haas.

In de rust werd nog aangehaald dat we het veld niet te lang moesten maken en dat we op het middenveld nog meer de 2e bal moesten heroveren.

De 2e helft was voor ieder een heerlijke strijd om te zien. RVC vloog uit de startblokken en ging harder het duel aan. Het eerste kwartier was ook zeker aan de thuisploeg. Met de wissel van Jip voor Joey kwam er meer duelkracht op het veld en wisten we de druk van RVC te verlagen.

Helaas was een uitval van RVC een moment van de scheidsrechter om een penalty tegen te geven. Een makkelijk gegeven pingel, maar onze eigen roodharige sluitpost besloot dat ook hij een Mars zou verdienen met het pakken van een pingel. Ruud greep erg goed in waardoor de voorsprong aan ons bleef.

De strijd werd feller en leuker om te zien. Je merkte dat er paniek ontstond bij de tegenpartij en dat wij met onze strijd de wedstrijd naar ons toe gingen trekken. We kwamen met het voetbal hoger op het veld te staan en creëerden kansen om 0-2 te maken en zorgde er goed voor dat dit niet anders werd.

Een 2e uitval op ons doel werd voor Ruud een ingrijpmoment waarbij de scheidsrechter een vrije trap toekende aan RVC, maar uiteindelijk bleek hij weer een penalty te geven. Natuurlijk met de nodige protesten stond Ruud zo goed opgesteld dat de nemer hem alleen nog maar tegen de paal kon schieten en het zo weer naliet om een gelijke score te maken.

Stap voor Stap kwam Quintus meer in de wedstrijd waarbij de strijd heerlijk was om te zien. Met een strijd rond de middenlijn waar de Visjes en Joey constant tegen de bal drukten was het de sterk spelende Damen die langs de flank doorbrak en de bal goed voorzette naar Sean v.d. Stap die de bal in het net van de tegenpartij bracht. Een heerlijk breekpunt in de wedstrijd. En een Mars voor Sean natuurlijk.

RVC kwam er niet meer aan toe en de inmiddels ingebrachte Bart de Swart had een goeie kans om de derde voor Quintus te scoren. De keeper greep in waarbij de scheidsrechter voor de 3e maal resoluut naar de stip wees, maar dit keer voor de goede ploeg. Remco besloot om aan RVC te laten zien hoe je een penalty binnen moet schieten en pakte ook zijn winstpremie van de wedstrijd.

Met de 0-3 eindstand floot de scheidsrechter voor de laatste keer en bleek het een hele leuke wedstrijd te zijn geweest. Een goeie prestatie van het hele team.

Op naar de volgende wedstrijd en de derde periode.

Verslag: Niels