In “het voetbal” zijn veel mooie verhalen en ook bij Quintus zouden we een boek kunnen schrijven…

Eén van Quintus’ beste voetballers ooit was Eimert Krans. Eimert ademde voetbal, was er dag en nacht mee bezig en ook al is hij er helaas niet meer,  zijn grote wens werd zaterdag werkelijkheid: aan de aftrap tussen Gsc Esdo en Quintus stonden zijn twee kleinzoons in de basis bij de Heulenaren.
De eerste helft had Quintus wind tegen en was het de thuisploeg die druk kon zetten. Quintus speelde op de counter en kwam er een paar keer gevaarlijk uit en het was ook Quintus wat de leiding nam. Een prachtige actie van Sean die zijn snelheid benutte en een niet te missen kans voor Remco zorgden voor de 0-1.

Binnen één minuut lag de gelijkmaker al in het net, uit een hoekschop werd de bal keihard binnengekopt.
De thuisploeg was wel dreigend, kreeg ook een paar kansjes maar er was een fout van keeper Ruud nodig om de ruststand op 2-1  te bepalen.

De tweede helft waren de rollen omgedraaid, Quintus had nu de wind mee en zette vol druk. Na een kwartiertje volgde weer een mooie versnelling van Sean en nu volgde een afgemeten voorzet op zijn broer Dean die voor de vierde wedstrijd op rij doel trof: 2-2.
Quintus wilde meer, wisselde ook aanvallend, schoot nog een keer op de kruising (Dean) maar kreeg ook een makkelijk gegeven penalty tegen die gelukkig door Ruud gestopt werd.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2 waar beide teams eigenlijk wel tevreden mee mochten zijn.

Quintus haalt en betaalt geen spelers en doet het al 48 jaar met voornamelijk eigen jeugd,  mooi om te zien dat een A junior mee doet en gelijk bepalend is!

Volgende week komt Erasmus naar de Heul.

Bestuur