In barre winterse omstandigheden heeft Quintus eindelijk de eerste thuisoverwinning van dit seizoen behaald.
De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en de 1-1 ruststand was daarom wel logisch. Quintus kwam wel aan de leiding door een fraai afstandschot van Remco maar ook de bezoekers vonden het net met een pegel van buiten de 16 meter.

Na de rust (die van de supporters wel wat langer had mogen duren…) gelijk een fel jagend Quintus en het eerste kwartier regende het kansen voor de mannen van Niels en Eus, maar helaas werden al deze kansen gemist of tegengehouden door de keeper.

Het tweede gedeelte van de tweede helft was wat rommelig en weer gelijkwaardig.
Beide ploegen wilden winnen maar het was de thuisploeg die aan het langste eind trok.
Nadat hij eerst een enorme kans had gemist was kans nr 2 zo’n 10 minuten voor tijd wel raak voor invaller Joey.
Vlak voor tijd maakte Joey op aangeven van Daniël ook de 3-1 en zo was de eerste thuisoverwinning een feit.

Conclusie eerste seizoenshelft:
De eerste wedstrijden teveel kansen gemist en te makkelijk doelpunten tegen.
Door het tanend zelfvertrouwen werd het voetballend ook minder maar door keihard te werken en het plezier te houden met z’n allen was het herstel sinds GDA uit ook te zien.
In deze poule waar alleen GDA (in positieve zin) en Wanica stars (in negatieve zin) buitenbeentjes zijn, kan de rest van elkaar winnen zodat, ondanks een matige eerste seizoenshelft van de Heulenaars. de afstand tot een nacompetitieplek maar 7 punten is.

De selectie gaat nu genieten van de winterstop en na het trainingskamp in Valencia is dan op 19 januari Wanica Stars de eerste tegenstander in 2019.