Een boottocht, een wedstrijdje spelen en de dag erna meedoen aan een toernooi. Het klinkt als een opsomming van activiteiten die nu niet bepaald bijzonder lijken. In het Engelse Felixstowe en Kwintsheul klinkt dit als muziek in de oren. Al decennia lang krijgen jeugdspelers van Quintus de mogelijkheid om mee te doen aan de in Kwintsheul befaamde Felixstowe exchange. Mede-oprichter van de uitwisseling, Nol Vis, is lyrisch over de oversteek die onze Quintus-jongens elk jaar maken. ,,Het is uniek en wat er ook gebeurt, dit mag nooit verloren gaan!”, zo sprak hij enkele D-spelers in april toe.

En dat het uniek is, staat als een paal boven water. Elk jaar weer staan er in Engeland ouders, families en betrokkenen van de Felixstowe and Walton United klaar om ons met open armen te ontvangen. Ook dit jaar ontvangen wij een groep Engelse jeugdigen, hun leiders en ouders bij vv Quintus. De organisatie is enorm blij dat er uit alle hoeken en gaten geholpen wordt aan het mogelijk maken van het weekend. Gastouders, sponsors, zonder hen was het een lastig verhaal geworden want de Heulbrug biedt slechts plaats voor een select gezelschap. Laten we er met z’n allen een onvergetelijk weekend van maken zodat onze mannen van de D maar ook al onze Engelse gasten er later nog steeds over praten!

De uitwisselingscommissie

 

Welcome Seasiders!

First of all a very warm welcome to football club Quintus. This exchange finds its origion decades ago and we can state it is an unique one! It is so much more than just a boat trip and having an overseas kick-about. Over the time friendships were built and memories were made. Last april one of the founders of the Quintus-Felixstowe friendship, Nol Vis, passionately spoke to our boys just before they departed to England: ,,You are being given the opportunity to experience this. What you are doing is unique and whatever happens the exchange may never dissapear!”

No more words needed to desribe how special the bond between Quintus and Felixstowe and Walton United is. This weekend we will once again make lots of fun. Traditionally the Match of the Day will take place on Saturday morning. As our guests were so enthusiastic about the trip, they have brought 26(!) players so we will have two matches of the day and pick the aggregate score to decide who will win the Vis-Curry Cup. In the afternoon all of our boys will go and visit family park Drievliet and there will be a party at night in the Quintus club house. On Sunday there will be the tournament. Furthermore there will be plenty of activities over the weekend and please just do not forget to make lots of fun!

The Quintus boys, their parents, coaches, the volunteers and the committee have been looking forward to this weekend very much. Feel free to ask anything, make yourselves home at our club and enioy your stay!

The exchange committee