Quintus 2 sluit competitie af met overwinning

/, Verslag/Quintus 2 sluit competitie af met overwinning

….. en houdt de druk op Die Haghe.

Na vorige week met 4-5 gewonnen te hebben van ’s Gravenzande, dit was het verslag, stond vandaag het laatste duel van de officiele competitie op het programma. Thuis tegen de nummer 3 van de competitie, VDL2. Het duel van vandaag stond toch ook zeker wel in het teken van afscheid, maar het was ook nog een duel waarin de doelstelling van 5e plaats ook nog in het zicht was. Los van die 2 belangrijkere doelstellingen is er ook nog steeds wat te halen, maar dan zijn de mannen van Q2 wel afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Die Haghe – ’s Gravenzande. Die gaan dat op een ander moment beslissen, want ’s Gravenzande heeft afgezegd, omdat men geen team op de been kon krijgen. Vrij bijzonder als wij ons realiseren dat dit de grootste vereniging uit het Westland is??

Vandaag werd er verzameld bij De Jachthaven,  één van de twee sponsoren van Q2, om onder het genot van een heerlijk ontbijt in het zonnetje ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen VDL. “Bedankt voor alles wat ik van jullie heb mogen leren” stond bovenaan, daaronder de opstelling met Kaj, Jari, Koen v Z, Mark, Bas, Randy ©, Jos, Dean, Charley, Patrick en Jesse. Het bleek een begin van een mooie dag.

Kaj stopt vanwege werk, Koen stopt vanwege knieklachten, Mark gaat lager voetballen, want trainen is gewoon saai, Randy weet het nog niet, Murat wist het ineens wel en die stopt toch ook. Naast de spelers stopt de volledige staf van Q2 ook. Frankie plankie heeft veel kluswerk en gaat geld verdienen ipv uitgeven. Twan moet zijn meesterbrein op het werk meer laten gelden en is gewoon aardslui. Ruud stopt met lappen en dan heeft leider zijn geen zin meer. Ik zelf stop na 4 jaar Q2, omdat nieuwe uitdagingen bij het trainersschap horen en je alleen maar spelers wat kan leren als je bereid bent om in jezelf te investeren.

Na de nodige besprekingen en woorden van de trainer start de wedstrijd en VDL is niet wakker. Q2 is gretiger, agressiever en meer een collectief. Iedereen werkt voor iedere meter, vandaag wordt een mooie dag. Dat voel je als je naar de wedstrijd kijkt. De combinaties zitten er lekker in vandaag. Inspelen, openen, overslaan, onderkomen en doorbewegen. Wij zien het allemaal, aanval op aanval klappen de spelers van Q2 erop bij VDL, die weten op hun beurt niet wat hun overkomt. Na opnieuw een mooie opbouw krijgt Randy de bal. Randy heeft twee duidelijke kwaliteiten, bikkelen en strooien. Hij stuurt Charley de diepte in, die zo bleek later vandaag het op zijn heupjes had. Charley is snel, maar als Charley er zin in heeft dan is hij niet te houden! De back wordt eruit gelopen en Dean schiet vanuit de rebound de 1-0 binnen na 9 minuten spelen. VDL is nog niet van de schrik bekomen of de 2-0 ligt al in het net. Opnieuw is het Randy die aan de basis staat en Charley staat dit keer wel aan het einde van deze aanval. Na wat combinaties komt de bal bij Randy hij ziet Charley gaan. De bal wordt gegeven en waar Charley de eerste keer tegen de keeper aanschoot, speelt hij deze nu uit en schuift hij de bal in het lege doel. 12 minuten op de klok en 2-0 voor. Nu komt er een fase waarin het iets slordiger wordt. Q2 moet gewoon altijd door blijven gaan en na 21 minuten tijdens de drinkpauze proberen Twan en Martin de boel weer ff scherp te krijgen. Q2 gaat weer combineren en niet alleen ik, maar ook de mensen langs te kant waren het er na afloop allemaal over eens. Dit was hoe voetbal hoort te zijn. Opbouw vanaf achteruit. Durf en lef hebben aan de bal en op het juiste moment tempo versnellen. De 3-0 start ook bij een achterbal van Q2. De bal gaat over meerdere schijven en komt uiteindelijk bij Charley, Dean kruipt vanuit de 2de lijn de 16 meter in en Patrick schuift de bal uiteindelijk in het lege goal. VDL is het er niet mee eens, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt gewoon goed. Persoonlijk vond ik dat een juiste beslissing, maar misschien is mijn mening wat groen/wit gekleurd. Bas zet de boel vlak voor tijd nog even scherp en wijst de mensen op de klok. Even uitspelen tot de rust is weer een winstpunt voor een trainer. Het besef dat je soms gewoon moet controleren en iets uit moet spelen is enorm waardevol.

Tijdens de rust zijn er weinig tot geen verbeterpunten. Let op je concentratie, wees zakelijk, verslap niet en doe geen gekke dingen, waren misschien wel de belangrijkste punten. Iedereen smeet nog even wat water in het gezicht, Dieke overdreef dat maximaal, want die ging volgens mij zeiknat de kleedkamer uit. Koen slingerde zijn knie nog ff vast. Jos was zijn zonnebrand vergeten op te smeren. En Jesse was aan de rees.

De tweede helft was niet zo spectaculair als de eerste helft. Het was natuurlijk ook echt warm. Q2 moet gewoon altijd 105% spelen altijd tegen dat randje aan, want anders krijgt de tegenstander kansen. Dat is een absoluut leermoment voor de groep en ook iets waarin de nieuwe trainer zijn lol op kan. Doelpunten maken kunnen ze wel, voetballen zoals vandaag is gebleken ook, maar op 80% een wedstrijd uitvoetballen is onmogelijk. VDL komt hierdoor wel meer in de wedstrijd, maar de ploeg die 3e staat in de competitie is niet bij de les vandaag. Ze waren heel erg slordig in de opbouw een speelden regelmatig Kaj aan. Toch moet de laatst genoemde vandaag een aantal keren redden. Vooral de volley uit een corner en de vrije trap bij de 2e paal waren misschien wel cruciaal om niet in de problemen te komen. Na de drinkpauze nummer 2 gebeurt er iets waardoor de wedstrijd geen wedstrijd meer bleek te zijn. VDL krijgt een rode kaart nadat een speler heel wild doorging op onze keeper Kaj. Hij schopt door en raakt Kaj tegen het hoofd. Heel Q2 reageert op de situatie de spelers van VDL worden zowat opgesloten in de goal. Tuurlijk fairplay en respect staan hoog in het vaandel bij v.v Quintus. Wij zijn niet vies van een tikkie hier of daar, maar van onze keeper blijf je af zo simpel is het en daar ben ik gewoon trots op. De reactie en de intensiteit daarvan zorgt ervoor dat de scheidsrechter optreedt en de speler van VDL met rood van het veld stuurt. Later bleek van kwade wil absoluut geen opzet. Hij wilde gewoon echt voor de bal gaan, bood zijn excuses aan onze keeper aan en heeft het super netjes opgelost. Het wedstrijdbeeld verandert weer naar de eerste helft. Q2 gaat weer domineren, maar het geduld uit de eerste helft ontbreekt. Uiteindelijk komt de bal nog een keer bij Charley. Deze lobt de bal over de uitgekomen keeper tegen de paal en dat zorgt ervoor dat Patrick zijn welverdiende 2e van de middag maakt: 4-0! Dit is ook de einduitslag, meer dan verdiend en dat VDL met 9 man eindigt na nog een rode kaart en Q2 met 10, omdat Jesse de kramp niet meer uit zijn kuit kreeg doet er wat mij betreft niet meer toe.

Na afloop is er voor iedereen die stopt een bos bloemen en gaan de mannen van Q2 zich opmaken voor de wedstrijd van Q1, die moeten gaan strijden voor de laatste nacompetitie plek. Ik wil iedereen van de club bedanken dat ik de kans heb gekregen om het senioren trainersschap te ontdekken met spelers waarmee ik zelf nog in Q1 heb gevoetbald. Wij sluiten het seizoen misschien nog af met een nacompetitie, maar hij is nu al geslaagd voor mij als trainer. De komende periode gaan wij nog genieten. Het waren 4 hele mooie seizoenen met voor mij alleen maar hoogtepunten. Ik heb heel veel mogen leren van een zeer enthousiaste groep en het was vandaag mooi om te zien dat jullie dat terug betaalden met zeer aantrekkelijk en aanvallend voetbal. Na Verburch (de kampioen van de 2e klasse) is Q2 in zijn 2e seizoen in deze klasse de meest scorende de ploeg geworden. Echter is het na Maasdijk en ’s Gravenzande ook de ploeg die de meeste tegengoals incasseerde. De meeste punten werden thuis behaald en de enige uitoverwinning tegen ’s Gravenzande. De winst zit hem dus volgend seizoen in het beperken van het aantal tegentreffers en meer overwinningen in uitduels. Op die manier is Q2 meer dan een stabiele 2e klasser, iets waar vooral de groep gewoon trots op mag zijn. Blijf opbouwen, durf dominant aan de bal te zijn, hou geduld, wees zuiver, maar vooral neem risico. Zonder dit ben je aan het tegenhouden en speel je reactief. Ik als trainer van Q2 heb altijd liever het initiatief gehad en jullie als groep hebben dat maximaal opgepakt en daarvoor ben ik jullie meer dan dankbaar!!!

Groeten, Martin Wilbrink

2018-05-28T10:17:48+00:00 mei 28th, 2018|Quintus 2, Verslag|