Die Haghe en Quintus strijden om periodetitel

/, Verslag/Die Haghe en Quintus strijden om periodetitel

Vandaag was het wederom een mooie dag om te voetballen en dus had iedereen de zonnebrand weer in de tas gedaan en gingen wij vandaag strijden om een goede uitgangspositie om in de derde periode en qua punten boven het sterke Die Haghe uit te komen. Die Haghe had 12 punten uit 4 wedstrijden, Quintus 10 punten uit 4 wedstrijden. In de 3 eerdere ontmoetingen trok Die Haghe de wedstrijden altijd naar zich toe met de volle buit en helaas voor Quintus zo ook vandaag.

Quintus moest ook wel wat spelers missen vandaag: Randy ging naar het land van Bartje???? Koen, Patrick en Mike gezellig een weekend aan het bier en Frankie Plankie moest een klus afmaken. Er moest dus wel wat geimproviseerd worden in de opstelling en er werd een wijzinging gedaan in het systeem. Het vertrouwde 1-4-3-3 werd vervangen voor 1-5-3-2 om zo meer ruimtes achter de backs van Die Haghe te krijgen. In de basis vandaag stonden: Ruud, Bart, Jos, Bas, Jari, Mats, Marlon, Dean, Charley, Jim en Jesse.

Vóór de wedstrijd zette de scheidsrechter de boel direct op scherp. Mondje dicht, anders krijg je direct een kaart en ook de staf werd hierop gewezen. Deze woorden bleken toch wel een rol te gaan spelen in de verder sportieve wedstrijd. Die Haghe is een hele stabiele ploeg, die toch weinig zwakke schakels heeft. Ze maken bijna geen fouten en dat was helaas bij Quintus vandaag wel het geval. Als je zo verdedigend speelt en je wilt vanuit de omschakeling de tegenstander verrassen, dan moet je natuurlijk de boel achterin dichthouden. En dat gebeurde nu juist niet, want na al 9 minuten spelen stond Die Haghe op de comfortabele 1-0. Jari twijfelt om de bal terug te spelen en door die twijfel kan de buitenspeler de bal overnemen en deze direct naast zich op de vrijstaande spits inspelen. Een enorme domper voor Jari, die zichtbaar baalde. De fase hierna is heel erg slordig vanuit Quintus kant, de opbouw wordt vroeg verstoord, zodat veel de lengtebal wordt gezocht. Hierdoor lagen de linie’s veel te ver uit elkaar en daar profiteerde Die Haghe regelmatig van met snelle uitbraken. Na ongeveer 20 minuten kantelde het wedstrijdbeeld enigszins en kwam Quintus beter in het spel, maar verder dan 3 spaarzame momenten voor het goal van Die Haghe kwamen de heren van Q2 niet. Aan de andere kant was het billenknijpen. Corners, uitgespeelde kansen, fouten, het was een recept tot heel veel kansen voor Die Haghe, die zij gelukkig voor Q2 allemaal niet benutten! De scheidsrechter floot voor de rust en Martin en Twan riepen direct wat spelers erbij om het plan voor de 2de helft te wijzigen.

In de rust bleef Dean achter in de kleedkamer. Hij moest wegens een blessure plaats maken voor Murat. Het systeem werd veranderd naar 1-4-5-1 waar Charley en Jesse nu op de flanken komen te spelen en Jos en Murat het driehoeks middenveld moesten oppakken samen met Marlon. Er werd duidelijk gemaakt dat wij heel veel geluk hebben gehad in de eerste helft dat het maar 1-0 staat, maar dat dit tegerlijkertijd ook een kans was, want de marge was slechts 1. Wij gingen Die Haghe nu rond de middenlijn vast zetten en iedereen had gewoon een vent ipv een zone.

In de tweede helft start Quintus veel beter, Bas moest echter wel snel vervangen worden, omdat hij teveel last had van zijn kuit. Mark komt erbij in de verdediging. Het staat goed en in deze fase is Quintus zeker niet minder dan Die Haghe, maar een kopduel tussen de spits en Jari komt op een kluts manier bij de buitenspeler van Die Haghe terecht die hem goed voor geeft op de inkomende linksbuiten: 2-0! Met nog ongeveer 30 minuten te spelen. Quintus moet winnen, dus Tim wordt ook de dugout uitgestuurd. Dan gebeurt er iets op het veld waarvan de scheidsrechter al had aangegeven dat hij het zou doen. Een Die Haghe speler gaat praten tegen de scheids en deze geeft hem daarop een gele kaart, dit had hij immers ook duidelijk aangegeven. Vervolgens gaat de speler door en gooit hij er nog een schepje bovenop en beledigt hij de beste man, die daarop naast de gele kaart ook nog eens een directe rode kaart geeft. Dit gebeurt allemaal vlak na de 2-0 voor Die Haghe. Ze hadden de wedstrijd helemaal onder controle en staan nu met 10 man. Quintus ruikt bloed en schroeft het tempo op. De druk wordt er vol opgezet bij de 10 van Die Haghe en in deze fase van de wedstrijd krijgt Quintus 2 zeer goede mogelijkheden om te scoren. Dat gebeurt niet en dan is opnieuw een fout van de aangever de mentale nekslag voor Quintus. Bart schiet de bal naar voren en deze komt hoog weer terug. De spits zet druk en Bart is na een stuit de bal helemaal kwijt. Diagonaal vanaf de hoek van de 16 meter neemt de spits van Die Haghe de bal op het wreefje en beeindigt hij alle geloof bij Quintus: 3-0. 4 minuten later kopt deze zelfde spits helemaal vrij binnen bij een corner: 4-0. De wedstrijd is helemaal gespeeld, Quintus loopt teleurgesteld over het veld. 11 tegen 10 en dan 2 goals incasseren is natuurlijk pijnlijk. Martin probeert nog 1x aan te geven dat wij ons niet verder moeten laten vernederen en dat men met trots het veld moet verlaten! Ondertussen blijft de trainer van Die Haghe ook populair doen tegen de scheidsrechter en deze stuurt dus ook hem van het veld af. Bij een 4-0 voorsprong? Quintus redt nog wel de eer door uit een mooie aanval 4-1 te maken, maar het is niet genoeg. Wel is men blijven voetballen en blijven aanvallen, ook al was de uitkomst al redelijk definitief. Ik ben blij dat de ruggen recht zijn getrokken en dat men niet heeft opgegeven. Dat hoort ook bij Quintus en deze groep!

Die Haghe heeft vandaag terecht gewonnen, ze maakten minder fouten en waren dodelijker in de afronding dan Quintus. Ik heb het in de kleedkamer al gezegd en schrijf het nu weer hier. Als je vorig seizoen 2x degradeerd bent uit de 2de klasse en je blijft er met een klein wonder toch nog in, moet je gewoon trots zijn op deze prestatie. Wij baalden nu over het feit dat een periodetitel voor promotie naar de 1ste klasse redelijk uit het zicht is en dat is een heel groot compliment voor de gehele groep! Wij hebben nu nog 2 wedstrijden te gaan en die gaan wij goed met elkaar afsluiten.

De trainer

2018-05-13T18:01:20+00:00 mei 13th, 2018|Quintus 2, Verslag|