Quintus 2 – GDA 2, 28-04-18

/, Verslag/Quintus 2 – GDA 2, 28-04-18

Quintus en GDA delen wederom de punten met opnieuw 2-2

Omdat er heel soepeltjes en flexibel werd voorgesteld dat de trainer de laatste verslagen maar ff moet schrijven ben ik voor deze wedstrijd en de komende wedstrijden de man die verslag zal doen.

Na twee zeer goede overwinningen op respectievelijk Vitesse Delft (5-2) en Delta Sport (6-1) stond vandaag de wedstrijd tegen GDA op het programma. GDA staat voor deze ontmoeting op de 11 plaats met 15 punten en Quintus op een mooie 6de plaats met 26 punten. GDA heeft echter 9x gelijk gespeeld dit seizoen en blijkt dus voor menig ploeg een lastig te kloppen tegenstander.

Het was vandaag “THE DAY AFTER” want iedereen had natuurlijk niet stil gezeten met Koningsdag. Het is dan altijd een verrassing of iedereen in staat is om op tijd zijn bedje uit te kruipen. Tot mijn grote verassing was iedereen er netjes om 10:30, wij hadden nog een kleine hoop dat Rouge 1.0 te laat zou komen (hij stond toch al wissel), maar helaas hij was al heel lang in de kantine. Iets met wijsheid komt met de jaren vermoed ik zo 😉. Na de wedstrijdbespreking, waar Kaj de plek van Ruud overneemt en Jim weer in de spits staat, zijn de denkbeeldige messen weer geslepen. Het zijn mijn laatste wedstrijden als trainer van Quintus 2 en na 4 jaar moeten de spelers het verhaaltje wel kunnen dromen. En dat bleek, want na de uitleg zijn er geen vragen, zelfs niet van Patrick Krens.

Na nog wat telefoontjes naar Quintus en later Brammetje Damen kon Murat ook een broekje aan met de wedstrijd. Tijdens de Warming up ontstond er het vermoeden dat GDA met 2 spitsen zou gaan spelen, doordat de trainer van GDA op linie zijn verhaaltje deed. Quintus deed daarop direct een aanpassing aan onze opstelling. In plaats van het vertrouwde 1-4-3-3 schakelden wij naar 1-3-4-3. Bart Kester schoof een linie door en Mats kneep naar binnen naast Mike v Paasen. Dat dit lastig is zo vlak voor de start van een wedstrijd bleek wel, want GDA knalde uit de startblokken. Veel beweging in de RUIT op het middenveld en Quintus had het moeilijk. Bart stond toch niet diep genoeg en moest steeds kiezen tussen twee man, want beide backs stonden ook zeer hoog bij GDA en de wisselwerking tussen de spelers was beter dan dat bij Quintus. Voortdurend werden de spelers van Quintus uit hun positie gelokt en het gebeurde regelmatig dat de spitsen achterin liepen. Geprobeerd werd om dit via coaching op te lossen, maar er moest veelvoudig aan de noodrem worden getrokken. Na een overtreding op het middenveld mocht GDA de bal voor de goal slingeren. Deze werd onvoldoende weggewerkt door Koen en kwam binnen de 16 meter voor de voeten van de spits van GDA. Hij pakte het cadeautje uit door de bal diagonaal naast Kaj tegen de touwen te jagen. 8 Minuten onderweg en het staat al 1-0, er moest wat veranderen aan het spel van Quintus. Helaas was niets minder waar. GDA bleef de druk erop houden, door gegroepeerd druk te geven en in de 20ste minuut was een ingooi voor Quintus de voorbereiding voor nog een doelpunt van GDA. GDA veroverde de bal en speelde de bal dwars door het centrum naar een volledig vrijstaande medespeler. Deze kapte de toegesnelde Koen uit en ronde af: 2-0! Dit was gezien het spelbeeld volledig terecht. Quintus werd nauwelijks gevaarlijk, maar de ploeg herpakte zich toch nog voor de rust. In de 30ste minuut veranderde een vrije trap van Randy de wedstrijd. Randy besloot de bal vol gas op doel te schieten vanaf de zijlijn en GDA scoorde de derde van de middag, maar deze lag wel in het verkeerde goal voor de GDA speler, want hij passeerde met een geweldige actie zijn eigen doelman: 2-1. Quintus mocht echt van geluk spreken dat het hiervoor niet op 3-0 of zelfs 4-0 was gezet en mocht in de rust gaan proberen om het wedstrijdbeeld enigzins verder te veranderen.

Tijdens de rust werd er nogmaals gewisseld, want in de eerste helft was Marlon door een blessure al vervangen door Koen v K. Jari vervangt Koen, die hier natuurlijk goed van baalde. Koen v Z moet wegens last van de knie het na dit seizoen voor gezien houden en kan hierna nog maar 1x spelen. Ik als trainer heb veel respect voor dit soort spelers ze brengen iets extra. In of naast het veld zijn deze spelers goud waard voor het team en voor de club, maar Koen is niet meer 100% fit en minder snel dan Jari. Wij wilden de tweede helft meer risico nemen en doorschuiven vanuit achteruit. Dat gaat met Jari makkelijker dan met Koen. Ook hebben wij tijdens de rust direct aangegeven dankzij  “HET MEESTERBREIN” dat wij naar 1-3-5-2 zouden overschakelen als het wedstrijdbeeld niet snel verandert. GDA had achterin een werkelijke SLOOPKOGEL lopen, die echt overal tussen zat, maar naast deze speler liep een oudere speler, die zoals zijn eigen medespelers zeggen, een bezem heeft ingeslikt. Wij wilden dus dat hij in de mandekking kwam te lopen en meer druk op de centrale verdedigers geven.

De tweede helft begon en GDA was beduidend minder uit de kleedkamer gekomen. Quintus herpakte zich en werd met de minuut beter. Randy werd veel meer gevonden en het voetbal werd beter, maar tot de middenlijn, want daarna kwamen wij er toch niet echt goed uit. Er werd vanaf de kant toch vrij snel besloten om Tim, Jesse en Charley warm te laten lopen om de switch naar 1-3-5-2 te doen. Het is dit jaar toch wel de kracht van het team. De selectie is heel erg fit, waardoor ik als trainer altijd kan switchen naar een ander systeem en kan kiezen. Bart en Dean volgden elkaar snel op als wissels en het systeem veranderde naar 1-3-5-2 met Patrick en Jim naast elkaar in de spits. Jesse en Tim vulden de flanken, Jos, Randy en Koen v K het middenveld en Mats, Mike en Jari de verdediging. GDA kon hierdoor hun dynamische spel niet vasthouden en ging een speler terug halen om ervoor te zorgen dat de minder snelle centrale verdediger niet in de mandekking hoefde te lopen. Ze gingen verder uit elkaar lopen en de linies werden groter. Dit bleek wel het kantelpunt in de wedstrijd. Waar GDA in de eerste helft heel dominant aan de bal was, druk vooruit kon zetten en het spel dicteerde, was het nu Quintus dat de regie over had genomen. GDA moest het nu hebben van countervoetbal en hier kwam Quintus een aantal keren goed weg omdat het vizier niet scherp was bij GDA. Quintus domineerde nu aan de bal en laat deze bij vlagen heel goed rond gaan. Een actie aan de linkerkant zorgt ervoor dat Jesse vrij komt voor de keeper van GDA. Zijn schot belandt echter op de paal. Quintus blijft voetballen en voert het tempo op. Uiteindelijk krijgt Koen v K een ingooi aan onze rechterkant en waar dit meestal balbezit voor de tegenpartij betekent was het nu een keer een voorbereiding op een doelpunt. Koen gooide razendsnel in op Tim, die langs de lijn een goede voorzet gaf op Jim. Jim die eigenlijk niet veel voor was gekomen in het spel weet hier altijd wel raad mee en schuift de bal langs de keeper: 2-2 in de 78 minuut! GDA is het in deze fase van de wedstrijd helemaal kwijt en Quintus begint ineens vanuit alle standen de keeper te testen. Deze laatste had veel moeite met de hoge ballen en verwerkte er al een aantal tot corner. Tot op een gegeven moment in het laatste deel van de wedstrijd Jesse opnieuw van grote afstand de bal los laat op het vijandelijke doel en hierbij de lat raakt. De bal gaat omhoog, Patrick is alert en denkt die is voor mij, maar de timing was net niet goed genoeg, waardoor een op het oog grote kans niet benut werd. Uit de tegenstoot komt GDA er razendsnel uit en wordt de bal snoeihard voor open goal tegen de paal geschoten. Hoe snel kan een wedstrijd beslist worden in je voordeel of je nadeel. Quintus moet scoren, maar verzaakt en uit de tegenstoot doet GDA ons een plezier om het zelfde te doen. Na wat weinig blessuretijd fluit de scheidsrechter af. 2-2 Is gezien het wedstrijdbeeld denk ik heel erg terecht.

De komende wedstrijden zal ik de wedstrijdverslagen doen en of dat er nog 3 of meer worden is aan de groep Quintus 2. Onze doelstelling voor dit seizoen is gehaald, maar het kan een mooi slot krijgen door over 2 weken Die Haghe eindelijk eens te verslaan en zo een goede uitgangspositie te hebben voor de derde periode.

De Trainer

 

2018-04-29T12:13:45+00:00 april 29th, 2018|Quintus 2, Verslag|