Quintus 2 haalt uit en is bijna veilig

/, Verslag/Quintus 2 haalt uit en is bijna veilig

Tegen 11 uur hadden alle mannen zich op tijd gemeld aan de Leeuwerik voor de thuis wedstrijd tegen Deltasport. Ook vandaag konden we onze Spaanse vriend weer gelijk geven: “Op zaterdag schijnt altijd de zon”. Inderdaad. Tijdens de bespreking werden we door Mart er nog op geattendeerd dat het de uit wedstrijd niet helemaal vlekkeloos liep: 4-2 verlies (0-2). Vandaag de kans om de flater recht te zetten.

Ter ere van de, toen gister, overleden DJ Avicii (28) weren nog wat plaatjes gedraaid ter ere van hem. Tegen 12 uur werden de volgende 11 het veld ingestuurd: Ruud, Mats, Mike v P, Koen v Z, Bart K, Jos, Koen v K, Marlon, Jesse, Patrick en Dean. Beide Koenen in de basis, maarmee het aandeel van de ‘patatgeneratie’ flink werd opgeschroefd.

We begonnen vrij aardig aan de wedstrijd. Balletje ging vrij goed rond al snel kon er gejuicht worden na een goal van Patrick na een combinatie met Jesse. Niet veel later was er sprake van een droomstart nadat Patrick zijn doelpunten aantal verdubbelde na een combinatie met die keer met Dean. Het werd nu zaak om de linies kort te houden en geen gekke dingen te doen. Liepen ook een paar handige mensen bij Deltasport voorin, met name de aan de linksbuiten had Bart een stevige kluif aan. Gaandeweg de wedstrijd zou hij die knap in de tang krijgen. Dat iemand kortsluiting krijgt bij ons in de laatste linie is ons niet vreemd, dit keer was het aan Rooie Ruud de beurt. Dat hij de gekste keeper van de selectie was hoefde hij ons niet te bewijzen, maar deed dit weer. Nadat hij de bal had gevangen, ging hij op onverklaarbare wijze op avontuur. In plaats van de bal weg te rammen, verloor hij die klungelig en dat werd dodelijk afgestraft. 2-1, heel zuur. Aan Deltasport zijnde was er ook een opmerkelijk figuur te melden: de centrale verdediger van Afrikaanse afkomst weigerde naar de scheidrechter te komen na een overtreding. Zelfs na meerder waarschuwingen, leverde dit hem uiteindelijk een plakje kaas op. Vlak voor rust kregen we een penalty, die werd verzilverd door Dean, waardoor de marge weer op 2 werd gezet.

In de tweede helft gingen we verder waar we gebleven waren. We hadden de controle maar moesten op onze hoede zijn. Halverwege de tweede helft was er de verlossing, nadat Patrick de 3e van de dag op het scoreboord zette. Spreekwoordelijk, aangezien scoreboord kapot was. Daarna volgde er een rommelige fase waarbij beide teams flink wat kansen kregen. Bij het wegschieten van de bal, stond de scheidsrechter in de weg (die overigens goed floot). De bal kwam pardoes bij een speler van Deltasport en niet aarzelde, via de onderkant van de lat leek de bal erin te gaan. Echter werd dit niet gezien door de scheidsrechter. Niet veel later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Na een prima uitbraak kwam de bal bij Patrick, die met z’n 4e van de dag aan de haal ging, 5-1. Niet veel later mocht Mark van Holsteijn ook zijn verwachting opmaken en mocht tot ieders verbazing in de spits zijn kunsten laten zien. Dat de trainer er wel oog op had was gelijk te zien. Binnen een paar minuten stond hij op de juiste plek, maar helaas belandde de bal op de paal. Niet veel later kwam er een uitgelezen mogelijkheid voor een herkansing. Maar werd Dean in plaats van Mark bediend en werd de einduitslag bereikt, 6-1.

Knappe overwinning waardoor Quintus 2 bijna veilig is en er zelfs nog uitzicht is op de 3e periode. Verder ook opvallend dat wanneer de zon schijnt er meer punten gehaald worden. Ook valt er een parallel te trekken tussen de afwezigheid van een ene Dirk en behaalde aantal punten. Hoe dan ook, er werd nog “lekker lekker bier” gedronken na de wedstrijd.

Peppep

2018-05-02T11:53:52+00:00 april 21st, 2018|Quintus 2, Verslag|