Quintus 2 neemt laat afstand van Vitesse Delft, 14-04-18

/, Verslag/Quintus 2 neemt laat afstand van Vitesse Delft, 14-04-18

‘El sol siempre brilla el sábado’ oftewel ‘Op zaterdag schijnt altijd de zon’. De woorden van de inmiddels naar Spanje geëmigreerde filosoof worden week na week meer kracht bijgezet.  Wederom dus perfect weer voor een leuke pot voetbal.

Deze week kregen we Vitesse Delft op bezoek. Een ploeg die er alles aan gelegen is om zich te handhaven in de reserve 2e klasse. Ondanks dat Vitesse Delft slechts de 10e plaats op de ranglijst inneemt wisten de dappere Heulse strijders dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. In de eerste wedstrijd van seizoen wisten de Delftenaren Quintus namelijk nog op een remise te houden en het gat op de ranglijst was slechts vier punten. Bij een overwinning kon Quintus 2 een goede stap zetten richting definitieve handhaving. Kortom, een belangrijk potje.

Trainer Wilbrink had zoals het hele seizoen ruim voldoende spelers tot zijn beschikking. Alleen Murat, Rick Dijkhuizen en Witte Gino ontbraken op het formulier. Murat ging een poging  ondernemen om ook bij de volleybaltak van Galatasaray een stadionverbod te scoren en Rick Dijkhuizen koos ervoor om Quintus 4 een kwaliteitsimpuls te geven. Witte Gino was zoals altijd geblesseerd. Achterin verving Bas Otten Jos Janmaat die niet helemaal ongeschonden uit de derde helft van vorige week was gekomen. Waar Jos in de wedstrijd normaalgesproken voor iedere hoge bal bukt leek het hem op zaterdag avond wel een goed idee om een stoeptegel te koppen. Op de overige 10 posities stonden dezelfde spelers die vorige week 2-2 speelden bij FC Maasdijk.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd. Quintus had iets veldoverwicht maar Vitesse Delft werd met name een vanuit de omschakeling een aantal keer gevaarlijk voor de goal van onze kastanjebruine keeper. Rooie 2.0 kwam gelukkig een aantal keer goed van zijn lijn waardoor een achterstand werd voorkomen. Ook Quintus werd een aantal keer gevaarlijk, maar een schot van ervaren rot Randy Dieke werd door de keeper van Vitesse Delft knap uit het doel geranseld. Na een minuut of 25 spelen werd door goed druk zetten de bal ontfutseld bij de rechtsback van Vitesse Delft die eruit zag alsof zijn haar gedaan had met een rotje. Jim kon doorstomen naar het vijandelijke doel en werkte keurig binnen: 1-0. Ook na de voorsprong bleef de wedstrijd gelijk opgaan, maar de ruimtes werden groter. Van de ontstane ruimtes maakte de behendige nummer 10 van Vitesse Delft gretig gebruik door na een individuele actie fraai af te drukken: 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af op het helft van Vitesse Delft. De Heulenaren leken fysiek en conditioneel sterker dan de opponent wat resulteerde een aantal goede aanvallen die helaas niet tot doelpunten werden gepromoveerd. Na ongeveer 60 minuten spelen besloot Bart de bal maar eens voor de goal te slingeren. Waar de keeper dacht de bal uit de lucht te plukken wist Jim ervoor te komen en de 2-1 binnen te knikken: 2-1 lekkah! Na de voorsprong bleef Quintus de betere ploeg, maar Vitesse Delft bleef strijden voor om de stand weer gelijk te trekken. Dit leidde uiteindelijk tot een vrije trap vanaf een meter om 19. Wat volgde was een miscommunicatie tussen (de prima leidende)scheids en onze Rooie sluitpost. De scheids gaf aan dat er op het fluitsignaal gewacht moest worden door boven zijn hoofd naar zijn fluitje te wijzen. Ruud dacht dat hij zijn hand omhoog deed voor een indirecte vrije trap en liet de houdbare bal het doel in gaan in de veronderstelling dat hij een achterbal zou krijgen. Dit bleek een misvatting want de goal werd goedgekeurd. 2-2 met nog een minuut of 20 te spelen. Quintus 2 panikeerde echter niet en bleef goed voetballen. De juiste kleur werd regelmatig gevonden en de kansen volgde elkaar in hoog tempo op.  De 3-2 hing in de lucht maar hij moet natuurlijk nog wel vallen. In minuut 82 besloot Randy het maar eens van afstand te proberen. Het krachtige schot kon ternauwernood door de keeper worden gepareerd, maar viel terug in het veld voor de voeten van Jim. Jim wist op zijn beurt Patrick te bereiken die de 3-2 binnen kon werken. De opluchting was groot, maar de punten waren nog niet veilig. Vitesse Delft was immers al twee keer eerder van een voorsprong teruggekomen. Twee minuten later was de wedstrijd wel beslist. Met een afgemeten boogbal van ongeveer 30 meter wist Patrick de Delftse goalie te verschalken: 4-2 . De laatste minuten van de wedstrijd is er nauwelijks nog een speler van Vitesse Delft aan de bal geweest en konden een nog  aantal gearriveerde vedettes wat minuten maken.  Het slotakkoord was voor Jesse die na goed doorzetten de 5-2 op het scorebord bracht. Uiteindelijk een verdiende overwinning na een mooie pot voetbal.

Volgende week kom Delta Sport naar de Heul.

Verslag: Bas

2018-04-17T16:02:44+00:00 april 17th, 2018|Quintus 2, Verslag|