Verslag Q2 – CWO 2: Quintus 2 pakt aansluiting met middenmoot via CWO

/, Verslag/Verslag Q2 – CWO 2: Quintus 2 pakt aansluiting met middenmoot via CWO

Nadat Quintus goed de winterstop was uitgekomen met een overwinning op Victioria ’04 werd er verloren van zowel koploper Verburch als Schipluiden. Vooral de nederlaag tegen Schipluiden was er eentje die een nare smaak achterliet. Om niet verder af te zakken op de ranglijst en degradatiezorgen te voorkomen moesten er weer punten gepakt worden. Dit moest afgelopen zaterdag gebeuren, thuis, tegen CWO. Voor aanvang van de wedstrijd had CWO, de nummer 4, 6 punten voorsprong op Quintus, de nummer 8 van de ranglijst.

Ook vandaag kreeg de Spaanstalige broer van onze linksback weer gelijk, de zon schijnt altijd op zaterdag, dit kwam vooral goed uit voor goalie Ruud ‘Kwintsheul’ Kester, want die heeft een schurfthekel aan kou. Onder het genot van een broodje en een bakkie werd de wedstrijdbespreking gedaan door Wilbrink. De volgende 11 namen moesten het gaan doen: Ruud, Mats, MVP, Jos, Bart, Randy, Marlon, Dean, Jesse, Jim, Patrick.

Na een slechte warming up, het was immers warm zat, werd de boel nog even op scherp gezet in de kleedkamer en kon er worden afgetrapt.

Zoals de warming up deed vermoeden kwam Quintus wat traag uit de startblokken, er werd slap gedekt en alle tweede ballen waren voor CWO. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de uitploeg, waaronder een corner die vrij ingeschoten kon worden vanaf 5 meter en een schietkans van rand zestien die goed gepareerd werd door El Roja.

Met meer geluk dan wijsheid wist Quintus het eerste kwartier door te komen zonder tegentreffers. Vervolgens ging de bal steeds beter rond en kwam er steeds meer lijn in het aanvalsspel. CWO liet de bal aan Quintus dat de bal rustig van links naar rechts liet gaat totdat er een opening gevonden kon worden. Na een minuut of 20 was het raak, Patrick kopte in uit een goede corner van Marlon. CWO drong nauwelijks aan na deze treffer en dus ging Quintus op zoek naar een tweede.

Deze treffer liet niet lang op zich wachten, na een flitsende combinatie kwam de bal bij Randy terecht die de bal over de laatste verdediger richting Jim speelde, die de bal rustig binnenschoot. De grensrechter van CWO had vanochtend echter verkeerd op zijn horloge gekeken en dacht dat het al 16 juni was, hij stond namelijk te zwiepen met dat ding alsof het vlaggetjesdag was.

Nadat de scheids de kool afkeurde en Ruud op een hele rustige manier informeerde of de scheids wel goed bij zijn hoofd was, kon de wedstrijd worden voortgezet. Quintus bleef de bovenliggende partij en creëerde nog een aantal mogelijkheden, waaronder een gigantische door Dean. Na weer een snelle combinatie tussen Jim en Patrick stond Dean oog in oog met de keeper, maar ‘the beermachine’ faalde. Hij verklaarde achteraf dat die werd aangetikt, maar in de wandelgangen wordt het eten van groente als veroorzaker aangewezen.

Nadat Dean uit schaamte een blessure fakete en werd vervangen voor Cim Bom Bomurat werd de wedstrijd voortgezet. Ondanks het overwicht stond er nog steeds maar een verschil van 1 op het bord, en zoals zo vaak in het voetbal viel de goal aan de andere kant. Na een reeks van fouten aan de kant van Quintus werd de bal hoog naar de spits van CWO geschoten, met zijn rug naar de kool nam hij het leder aan op zijn borst en volleerde hij de bal over Ruud heen. Rustand 1-1.

In de rust was de boodschap duidelijk, beter beginnen als in de eerste helft en een goed resultaat was binnen handbereik. De mannen van Quintus voelden dat een driepunter erin zat.

Ook in de tweede helft was Quintus de bovenliggende partij, backs Mats en vooral Bart konden steeds meer vrijgespeeld worden. Toch was het spel nog niet zo dwingend als in delen van het eerste bedrijf. Marlon en Bart waren het dichtst bij een treffer. Nadat nog een paar kansen om zeep werden geholpen, werd het tijd voor de oude garde om het veld te betreden, KvK en rooie 1.0 werden ingebracht. Dit bleken goede wissels van Wilbrink.

Er wordt nog steeds vol verbazing over gesproken, de 2-1 ontstond uit een voorzet van rooie 1.0 die binnengekopt werd door Oortje. De quotering voor deze gebeurtenis stond op 25.000 maal je inleg op Unibet, maar toch waren wij er niet minder blij mee.

Vervolgens kreeg de verder prima spelende Mike ‘pepep’ van Paassen nog even kortsluiting tijdens het opbouwen. Eerst wilde hij de bal tussen twee spitsen doorspelen naar Mats, maar nadat dit gat dichtgelopen werd wist hij het even niet meer. Gelukkig stond Ruud achter hem te schreeuwen dat die de bal terug moest spelen, maar blijkbaar zat Mike zijn mokerse pruik voor zijn oren, want dit deed hij ook niet. Gelukkig stond degene die dit kadootje uitpakte in buitenspelpositie en kon Quintus rustig ademhalen.

Koen van Koppen stond op zijn manier te kappen en te draaien toen hij op het laatste moment Mats op links op zag komen, met een geweldige pisbal wist hij Mats te bereiken. Na een strakke bal van Mats had Jim dan toch zijn goaltje, en daarmee Quintus de overwinning, te pakken.

Met deze prima overwinning werden de 7e plek en uitzicht op de subtop veroverd. Het bleef nog lang gezellig aan de Leeuwerik. Na een vrij weekend komt er prachtig 4-luik aan waarin nog van alles mogelijk is: Maasdijk uit – Vitesse Delft thuis – Deltasport thuis – GDA uit.

2018-04-01T20:46:01+00:00maart 28th, 2018|Quintus 2, Verslag|