Neem even de tijd voor een bijzonder moment!

/, Jeugd, Topnieuws/Neem even de tijd voor een bijzonder moment!

Zoals jullie weten reist er elk jaar een groep D-spelers af naar Felixstowe, Engeland voor een onvergetelijk uitwisselingsweekend. Dit jaar gaan we van 4 tot 8 mei en het belooft een heel bijzondere editie te worden. Dat komt omdat we dit jaar voor het eerst de nieuwe accommodatie van onze Engelse vrienden kunnen betreden. Toen we er vorig jaar waren, was het nieuwe clubhuis nog net niet af.

Toen we vorig jaar, mijmerend over de tijd, buiten, het oude versleten gebouw bekeken, viel ons op dat de klok op het gebouw een soort van statement is dat de tijd letterlijk en figuurlijk heeft stil gestaan. Gekscherend opperden wij van Quintus dat we de oude klok wel als aandenken wilden hebben. Die gaan we tot onze stomme verbazing nu ook krijgen. Zodoende is het idee geboren om vanuit vv Quintus een aandenken in de vorm van een nieuwe klok te schenken aan Felixstowe and Walton Utd FC als teken van de jarenlange vriendschap en de memorabele strijd weekenden. De Vis en Currie cup staat daarin centraal. Het is een hele toer geweest om een betaalbare klok te vinden maar het is ons uiteindelijk gelukt.

Om van de overhandiging en onthulling van het cadeau een waardevolle herinnering te maken hebben we Nol Vis, een van de grondleggers van de uitwisseling, bereid gevonden om dit jaar mee te gaan en die taak te verrichten. Ook Thijs Helleman en Peter Zwinkels, oud commissieleden, zullen de oversteek weer gaan maken. Natuurlijk gaan Bets, Hennie en Anke ook mee ter verhoging van de feestvreugde.

Voor degene die Felixstowe and Walton Utd fc nu nog volgen via sociale media is het geen nieuws dat het vlaggenschip het erg goed doet in de competitie. http://www.felixstowefootball.co.uk/     Ook maken zij goed gebruik van de nieuwe accommodatie door met grote regelmaat muziek feestjes en BBQ’s te organiseren en die zijn meestal uitverkocht.

Voor de gelukkigen jeugdleden onder ons (2e jaar D) is het zaak de mailbox in de gaten te houden, een dezer dagen volgt de uitnodiging om dit mooie evenement mee te maken.

Mochten er Quintus leden zijn die ons cadeau een financieel zetje in de rug willen geven houden we ons graag aanbevolen. Het cadeau uit naam van vv Quintus is een initiatief vanuit de commissie Uitwisseling zelf en omdat velen van ons in de afgelopen 33 jaar mooie herinnering overgehouden hebben, hopen we op een spontane bijdrage in de kosten. Een donatie kun je via Ronald van Houten (r.van.houten@jongeneel.nl) aanmelden. Mogelijk zullen we ook een keer bij thuiswedstrijden van het Eerste met de pet rondgaan of een andere sponsor actie opstarten. We houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Commissie uitwisseling

Johan van Paassen, Ronald van Houten, Bas Otten, Chris van Marrewijk, Youri Zaat, Peter-Paul Damen

 

2018-03-13T11:55:24+00:00 maart 12th, 2018|Algemeen, Jeugd, Topnieuws|