Quintus 2 – VDL 2, 9-12-2017

/, Quintus 2, Verslag/Quintus 2 – VDL 2, 9-12-2017

Waar afgelopen weekend de kraker tussen Ajax en PSV in de eredivisie op het programma stond, was het in de tweede klasse B ook raak de wedstrijd tussen VDL 2 en Quintus 2 stond op het programma. Ondanks dat het weer op zijn zachtst gezegd niet helemaal zat en menig speler van Quintus 2 zich afvroeg waarom hij ook dit jaar weer zijn contributie had overgemaakt, reisde we op deze druiligere zaterdagochtend vol goede moed af naar het pittoreske Maasluis, om daar volgens de clubsite van VDL tegen de leukste sportvereniging van Maassluis te spelen.

Na een warming-up die wat gelijkenissen toonde met het weer, oftewel niet echt best begon om 12:00 uur de wedstrijd. Omstreeks 1 over 12 konden we de eerste kans van Quintus bewonderen. Aan de linkerkant ontfutselde Gino de bal van de tegenstander en ging op het doel, hierbij legde hij de bal iets te scherp voor op die rooie Zwinkels die in zijn vroegere jaren toch net iets sneller was, waardoor de eerste grote kans was verkeken. Een goede minuut later was het helaas wel raak maar dan aan de andere kant. Er werd een steekpas gegeven op de rappe linksbuiten die de bal rustig langs ons normaal gesproken onpasseerbare doelman rooie Ruud schoof. Met dit doelpunt was ook de ruststand bepaald.

Na de motiverende woorden van Martin en Ruud en een aanpassing in de tactiek ging de helden in het groen en wit weer het veld op. Waar Quintus in de eerste helft heel afwachtend speelde ging in de tweede helft de druk er op. Vanaf minuut 1 in de tweede helft moest Quintus, zoals hoofdtrainer Niels Drabbe zou zeggen letten op ‘Sjonnie’. Maar helaas konden er in de tweede helft ook geen potten worden gebroken. Quintus heeft uiteindelijk nog 1 goede kans gehad op de gelijkmaker. Gino ontving na goed doorgaan de bal in de zestien en kwam tussen twee verdedigers niet koelbloedig genoeg om de bal langs de Maassluisse doelman te schieten. Met deze kan was ook gelijk de laatste kans te noteren en is de laatste wedstrijd voor de winterstop jammer genoeg afgelopen in een 1-0 nederlaag.

Al met al terugkijkend op de eerste seizoenshelft is Quintus 2 het seizoen sterk begonnen met een aantal overwinning, vervolgens kwam er een hele serie gelijke spelen en sloten we eerste helft van het seizoen af met een aantal nederlagen, met de uitzondering van de overwinning tegen s’ gravenzande daar gelaten. Conclusie is dat we redelijk op schema liggen, waarbij er wel een aantal wedstrijden zijn geweest waarbij wij meer punten hadden kunnen pakken.

Laten we de winterstop gebruiken om lekker uit te rusten, lekker te genieten op trainingskamp en voor de mannen uit de ‘Big 6’ om wat verder aan te sterken, zodat we in de tweede seizoenshelft spreekwoordelijk wat meer vet op de botten hebben om de wedstrijden waar het omdraait weer over de streep te trekken.

Bij deze allemaal alvast fijne dagen en gelukkig nieuwjaar.

 

 

2017-12-14T21:22:20+00:00 december 14th, 2017|Algemeen, Quintus 2, Verslag|