Laakkwartier 1 – Quintus 1, 09-09-17

/, Verslag/Laakkwartier 1 – Quintus 1, 09-09-17

Voor Quintus stond een cruciale pot tegen Laakkwartier voor de deur.

In de afgelopen weken is een aantal sterke punten binnen ons elftal goed naar voren gekomen en was dit ook het uitgangspunt voor vandaag. Met name de vechtlust in de afgelopen wedstrijden werd aangehaald als zeer krachtig.
Op het grote veld van Laakkwartier was het aan de thuisploeg om dominant voetbal te spelen en met name de eerste 20 minuten de betere te zijn. Pas na 20 minuten kwam Quintus in het spel via een goede actie van Bram Damen over links. Van dat moment af was het een open wedstrijd over en weer, waarin Laakkwartier nog steeds de dominantste ploeg was. Met een enorme kans op de 1-0 voor de thuisploeg en de scrimmage voor het doel kwam Quintus met de schrik vrij. Het volgende moment daarentegen was over duidelijk voor Quintus.
Het was Patrick die uiteindelijk in de 16 werd neergehaald en een penalty had moeten krijgen. Quintus kwam steeds beter in de wedstrijd mede door wat omzettingen in de opstelling.
De ruststand was 0-0 en hierin werd duidelijk uitgesproken dat we meer vechtlust moesten tonen in het aansluiten van de linies en de korte omschakelingen.
Na de rust was Quintus de betere ploeg en begonnen we steeds meer op hun helft te voetballen. Helaas was het juist op dit moment dat Laakkwartier de 1-0 maakte en was er kort schrik binnen de ploeg. Toch wist Quintus steeds meer het spel naar zich toe te trekken en was het Remco vd Knaap die duidelijk de leidersrol op zich nam. Op de linkerkant werd hij aangespeeld en door goed weg te kappen kon hij hierna de bal keurig binnen schieten. De 1-1 was een feit. Hierna was het Quintus die erg dominant was en kon Laakkwartier niet veel meer brengen. Bart de supersub kwam als spits naast Bram te staan en zorgde voor een goede drive vooruit. Het was dan ook Bart die Remco goed aanspeelde en Remco schoot de bal prachtig binnen.
Later was het Leon die werd gevloerd door de keeper net buiten de 16 meter. Eigenlijk hadden ze een moment eerder al een rode kaart kunnen krijgen, dus kon de scheidsrechter niet anders dan dat nu wél te doen. De vrije trap die volgde werd door Remco goed ingeschoten en de 1-3 was binnen.
Voor onze aanvoerder een hattrick op zijn naam getekend.
Quintus kon rustig verder voetballen zonder dat Laakkwartier nog echt aandrong. Via meerdere uitvallen van onze kant kon Daniël van Holstein de 1-4 op zijn naam zetten en was de eindstand een feit.
Quintus heeft duidelijk laten zien dat de sterke punten van afgelopen weken goed zijn doorgezet en heeft een erg belangrijke overwinning gepakt.
De derde helft bij een gastvrij en sportief Laakkwartier was erg leuk. De assistent-trainer die een weddenschapje heeft gewonnen was eigenlijk het meest negatieve van de dag, maar dat mag gerust zo blijven.
De trotse staff.
2017-12-10T12:18:07+00:00 december 10th, 2017|Quintus 1, Verslag|